Autor
|
Poruka
|
Evox
|
05.04.2012. 16:10
Poštovana doktorice, da vam objasnim situaciju moje djevojke...posljednja menstruacija joj je bila 20.2. ali je u medjuvremenu imala gripu i pila neke antibiotike i do danas nije dobila..a 5.4. je. Napravili smo već 3 testa na trudnocu, sva 3 su bila negativna ( jedan 26.3. , drugi 30.3. i zadnji prekjucer.) Ona govori vec 4-5 dana kako osjeca da ce dobiti ali nikako da dobije..Narucila se kod ginekologa ali tek za 2 tjedna.. Zanima me vase misljenje , da li je trudna i da li moze biti neka ozbiljna bolest ili nesto takvo? Hvala unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.04.2012. 22:25
Testovi su negativni i nema panike.
|
dejina
|
07.04.2012. 02:25
Postovana dr.
Sva sam u panici, za vrijeme plodnih dana (zadnji dan)sam imala odnos, bez zastite,ali uz prekinuti snosaj. Dan prije menstruacije sam isto imala odnos,isto bez zastite uz prekinuti snosaj. po ciklusu od 28 dana, menstruacija je trebala doci 23.3. Danas je evo 16 dan da mi kasni. INace mi kasni,ali 5 dana max. bila.sam u medjuvremenu jako prehladjena i sjedila sam cijelu vecer u ozujku na betonu. 2 tj kasnije sam pila antibiotike zbog nevezane stvari. imala sam standardne simptome prije menstruacije, pristici, bolovi dolje i bolne grudi,ali menge nema. sta da radim,dali je moja panika opravdana? molim vas sto prije odgovorite jer ludim.
unaprijed zahvalna zabrinuta cura
|
dejina
|
07.04.2012. 12:10
Da još dodam, napravila sam test jutros (subota), i pokazao je negativno, ali tek nakon 20 minuta, Dali je to normalno? Kupila sam najjeftiniji test,ali piše unutra da se vide rezultati nakon 5-7 minuta, a meni 20
|
malenamaja7
|
07.04.2012. 15:20
Postovana doktorice,zanima me zasto mi kasni menstruacija,posljenju sam imala 23.2. i trebala sam dobiti 23 .3 ,ali nisam..a u januaru mi je mens.kasnila 2 tjedna,i ona dosla,..a osim toga tada,inace su mi redovne..Imala samm seksualni odnos 16.marta,zasticen..a imala sam i jaku upalu sinusa..da li je moguce da upala sinusa izazove da mi menstruacija kasni vec 15 dana ? molim vas odgovorite...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.04.2012. 19:45
dejina Ponovite test na prvi jutarnji urin.
malenamaja7 Napravite test.
|
Nina23
|
09.04.2012. 23:05
U 6 godina koliko imam menstruaciju, bila je redovita jedino 3 mjeseca nakon prvog spolnog odnosa. Nakon toga kasnila bi najvise 10 dana. Inace mi je ciklus bio oko 50 dana. Imam jako bolne menstruacije i znaju se javljati bolovi u jajnicima i prije nego sto trebam dobiti. Zadnji put sam dobila 23.2, nakon toga imala 2 zasticena odnosa. Poslije 23.3 pojavljivali su se simptomi da bih trebala dobiti,ali nista. Da ipak napravim test?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.04.2012. 09:45
Napravite.
|
butterrflyyy7878
|
12.04.2012. 14:30
Poštovana doktorice,
imala sam spontani pobacaj prije godinu i pol i bilo je uzasno zaista, ali od tada mi je menstruacija redovna, svaki 28.dan i uvijek je tacna, ali sada mi kasni 4 dana. Imam simptome menstruacije vec 7 dana, al ona nikako da dodje. Tako mi je bilo i prosli put kada sam zatrudnila ali su testovi bili pozitivni, a sada ne. Uradila sam vec dva testa i oba su negativna. Toliko me strah otici ginekologu, jer se bojim da mi ne nadje neku bolest ili nesto. Znam da sam uzasna i seljanka prava , ali eto, sve se nadam da su testovi pogriješili....Ikakvih ideja?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.04.2012. 22:30
Ne treba Vas biti strah, vjerojatno će doći svaki čas. Ako ne dode odite ginekologu jer može biti cista ili hormonalni disbalans.
|
mini_me
|
14.04.2012. 18:10
Poštovanje!
Zanima me da li mi je cura trudna.Spolne odnose nemamo često i samo jedanput smo imali odnos bez kondoma ali nije dugo trajalo i nisam ejakulirao.Cura ima 16 godina.Mjesečnica joj skoro svaki mjesec ima odstupanja par dana,a sada joj kasni 4 dana.Nema nikakve simptome trudnoće,nije umorna,nema povećanu želju za hranom,ne mokri učestalije,nema glavobolje.
Zahvaljujem na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.04.2012. 16:20
Napravite test.
|
mbakulpo
|
17.04.2012. 10:20
Postovanje
Doktorice djevoci mi kasni mjesecnica.Imali spolne odose u a uvijek koristimo kondome + prekid odnosa . A ona je ovaj mjesec bila pod stresom i smrsavila je 3-4 kg. pa me zanima kolika je mogucnost da je trudna, a i prije joj je kasnila po 10 dana . A prije nego smo imalo prvi spolni odnos mjesecnica joj je znala preskociti cjeli mjesec. Unaprijed hvala.
|
missja
|
17.04.2012. 14:40
Draga doktorice,
Naime, nisam imala menstruaciju 3.mj. zadnju imala 1.1. i ginekologica mi je dala tablete Duphaston, moram ih pit 2x1 10dana.
Zanima me da li tablete debljaju? i ima li kakvih nuspojava?? Meni je ovo prvi put da pijem ikakave tablete za M!
I te zablude oko debljanja mi nisu jasne? da li tablete debljaju ili do debljanja dođe ako nam se uz hormone i popravi apetit pa počnemo papti, ili glavnu ulogu imaju stvarno tablete!?
Hvala vam puno na odgovoru! I na razumijevanju
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
18.04.2012. 20:50
mbakulpo Ako ne sumnjate na trudnoću neka pričeka još.
missja Ne debljaju možete se samo osjećati malo "napuhano".
|
missja
|
18.04.2012. 22:10
istina, osjećam se napuhano...
al nema veze..
nadam se da će mi M doć
hranim se zdravo, izbacila slatko, prženo, kruh, i jedem samo kuhano,puno povrća, voća i pijem puno vode i bavim se sportom 3x tjedno...
|
missja
|
28.04.2012. 20:35
Poštovana,
Nisam imala menstruaciju 3mj (zadnju imala 1.1. i inače su mi uvijek bile redovite, točne) i kak ju nisam dobila do 4.mj, odlučila sam otići ginekologici. Bila sam kod nje 16.4. i ona mi je prepisala tablete Duphaston koje sam trebala pit 2x1 10 dana.
Znači, prvu tabletu sam popila 16.4.(pon )u 22h, i zadnju 26.4.(10h).
E sad neznam dal sam dobro pila, jer sam prešla na 26.4., zbog toga da mi to bude 20.-a tableta, jer sam prvu popila navečer.
I meni M još uvijek nije došla. Ne znam dal je trebala doć kroz tih 10 dana, ili će doći sad nakon prestanka pijenja! Uglavnom, razlog zašto ju nisam imala 3mj je STRES zbog faksa!
E sad, šta da radim!?
Hoće li doći kroz par dana, ili je trebala doć, ili da se OPET javim ginekolgici?
Opet sam u brizi, a znam da to šteti,al kad ne mogu da ne mislim o tome!
Hvala Vam unaprijed na odgovoru
|
missja
|
29.04.2012. 16:05
Dobila sam jutros!
|
someone_like_me
|
29.04.2012. 16:25
dragi doktore...imam 18 godina i jako sam zabrinuta... naime, posljednju menstruaciju imala am 1.4., a odnose s deckom 10.4. i ono sto se dogodilo je sljedece...kondom je pukao ali decko nije svrsio u mene nego izvan mene...kaze da je sto posto siguran. ali svejedno.
sljedecu menstruaciju bih trebala dobiti danas, ili sutra...jer su mi ciklusi 29-30 dana...ono sto mi se dogadja je da sam umislila trudnocu...ili nisam. ne znam, ali kako mi je to sad nesto najgore sto mi se moze dogoditi trebam savjet. imala sam bol s lijeve strane za vrijeme kad je trebala biti ovulacija, kao i svaki mjesec. i iscjedak normalni kao i svaki mjesec tijekom ovulacije. sad, dan ili dva prije menstruacije mene uzasno boli trbuh dolje. osjecam se naduto, grudi su mi bolne i osjecam kao da mi je konstantno sila na wc. pijem uvin h caj jer sam cula da je on dobar, ali ja stalno imam taj osjecaj sile na wc, cak onda kad mi sila nije...bol je slicna kao kad imam menstruaciju, takva bol. nisam primjetila nikakve mucnine nit ista povezano s trudnocom (tipa iscjedak koji navode, mucnine, pretjerana ili premala zelja za hranom...) osim toga da mi je sila na wc. ne znam jel problem s mjehurom jer inace imam problema s njime. mislite li da je rijec o trudnoci? uzasno se brinem...
oprostite ako je moje pitanje glupo, ali ne znam kome da se obratim. kolke su opcenito sanse da cura ostane trudna uz prekinuti snosaj?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.04.2012. 10:15
Uz prekinuti snošaj šanse postoje, napravite test ako kasni.
|