Autor
|
Poruka
|
primalja
|
25.05.2012. 23:50
Poštovani,
Imam jedno pitanje, menstruacija mi stalno kasni, bila sam kod ginekologa i vadila sam hormone, TSH i prolaktin su mi bili povećani, to sam vadila u 3 mjesecu. Ginekologica mi je dala uputnicu za endokrinologa, ali tek sam naručena u 9. mjesecu. Menstruacija mi sada opet kasni, 13 dana. Imam 16 i pol godina, i nisam imala spolne odnose. Neznam šta da učinim, neznam šta bi to moglo biti. Molim vas ako mi možete pomoći.
Unaprijed Hvala!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
26.05.2012. 11:45
Poštovana, kašnjenje menstruacije uzrokovanao je poremećajem ovih dvaju hormona. Ne brinite neće se ništa dogoditi do 9.mjeseca.
Otiđite kod svog ginekologa da vam da gestagenski preparat da se kod vas izazove prijelomno krvarenje.
|
rihanna
|
26.05.2012. 21:25
Postovani,
uzimala sam kontracepcijske pilule 3 mjeseca i nakon toga sam prestala bez savjetovanja s lijecnikom. Inace imam policisticne jajnike i neredovite menstruacije. U medjuvremenu sam imala nezasticeni spolni odnos i sad mi menstruacija kasni osam dana. Napravila sam dva testa i oba su bila negativna. I dalje nema nikakvih naznaka da cu dobiti menstruaciju (bolne grudi itd.). Zanima me dali imam razloga za brigu i dali je normalno da menstruacija kasni ili ne dodje nakon prestanka uzimanja pilula?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
27.05.2012. 13:15
Poštovana ne radi se o trudnoći.Test je negativan.Kašnjenje menstruacije je kod vas povezana sa policističnim jajnicima, gdje dominira anovulacija i oligomenoreja.
|
anamarija345
|
31.05.2012. 17:55
Molim vas da mi objasnite pojam "lažna menstruacija".
Može li žena u trudnoći dobiti menstruaciju?
S poštovanjem!
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
01.06.2012. 10:35
Poštovana,
bilo je slučajeva da žena unatoč trudnoći svaki mjesec redovito krvari količinski manje ali redovito.
To se zove lažna menstruacija.
Primjer za nju je i kada se preuranjeno prokrvari zbog eventualnog pucanja ciste iz prethodnog ciklusa u trenutnom normalnom ciklusu koji završi u očekivano vrijeme, ili naglog smanjivanja ciste koja još ipak neko vrijeme ostane aktivna i tek njezinim pucanjem uslijedi prava menstruacija.
S.P. Dr Nataša Šemnički
|
missja
|
02.06.2012. 11:45
Poštovani,
Evo moje priče da budete upućeni,,,
Nisam imala menstruaciju 3mj (zadnju imala 1.1. i inače su mi uvijek bile redovite, točne,nekad kasni koji dan,al uglavnom bile su točne) i kak ju nisam dobila do 4.mj, odlučila sam otići ginekologici.
Bila sam kod nje 16.4. i ona mi je prepisala tablete Duphaston koje sam trebala pit 2x1 10 dana.(Rekla je da će mi se dalje ciklus regulirati, i da ih pijem samo tih 10 dana,a ne svaki put prije nego trebam dobiti.)
Znači, prvu tabletu sam popila 16.4.(pon )u 22h, i zadnju 26.4.(10h).
Onda sam dobila mengu 29.4.ujutro...
I problem je što nakon te menstruacije dalje nisam dobila,ja čekam , čekam i ništa, a kao ciklus se trebao regulirati od tih tableta.
Nisam nikad bila u spolnom odnosu, tako da trudna nisam!
Što da radim!?
Dal da pričekam do sutra pa da se javim ginekologici ili???
Kad sam bila 16.4. na pregledu, radila mi je ultrazvuk i rekla da ne vidi nikakve ciste, i da vidi samo stres..
I naravno da sam pod stresom i to velikim zbog faksa...
Pomozite mi što da radim!
Hvala Vam na odgovoru
Srdačan pozdrav
|
angel89
|
02.06.2012. 18:15
Pozdrav,
menstruacija mi kasni dva dana, prošlih mjeseci sam dobivala točno 28.dan. Tekući ciklus sam imala tri odnosa sa partnerom od kojih su svi bili u neplodnim danima i s tim da su bili ili sa zaštitom ili bez zaštite sa vanjskom ejakulacijom, napominjem i da je svaki odnos sa zaštitom također bio sa vanjskom ejakulacijom. Ima li razloga za brigu?
Hvala
|
blabla2
|
03.06.2012. 05:55
dobro vece!
meni menstruacija kasni 7 dana.. a ja sam rodila prije 8 tocno mj.. inace mi nikad nekasni ni da sam pod neznam kakvim stresom ili slicno
bojim se da nisam opet trudna.. jel moguce da jesam opet trudna makar neosjecam nikakve znakove od prosle trudnoce.. ?? Hvala najljepsa
|
|
03.06.2012. 13:20
Poštovana missja,
stres je učestali uzrok izostanka menstruacije, jer povečava prolaktin-hormon stresa.
Sa svojom ginekologicom dogovorite uzimanje Duphastona kroz 3 mj.
U tom periodu ako želite možete piti i kapi konopljike 3x15 kapi koje snižuju prolaktin, zatim folnu kis i omega masne kiseline nužnih za produkciju hormona.
Ako nakon prestanka Duphastona ponovno menstruacija izostane potrebno je odrediti razinu prolaktina te hormona štitnjače TSH, FT4 te prema tim nalazima procijeniti treba li još nešto učiniti. Ako pri UZV pregledu nisu utvrđeni policistični jajnici nisu potrebne ostale hormonske pretrage.
Vrlo je bitan i režim prehrane.Pretjerano konzumiranje slatkoga povećava razinu hormona inzulina koji također remeti stvaranje hormona jajnika i odgađa menstruaciju.
Osobno svojim pacijentima i provodim tretman akupunkturom radi regulacije ciklusa ali uz uvid gore navedenih hormona i UZV pregleeda.
S.P.
|
|
Poštovana angel89
vrlo je mali razlog za brigu ali i toliki da je najbolje isključiti ga testom za trudnoću.
Napetost odgađa nastupanje krvrenja i povečava napetost...
S.P.
|
|
Poštovana,
uz sve navedeno postoji mogućnost. Učinite test na trudnoću.
L.P.
|
savo
|
05.06.2012. 01:30
Postovani treba mi vas savet. vec sam vam pisao nedavno, ali devojka mi jos nije dobila. Dakle menstruacija joj nikad ne kasni, radila je test za trudnocu 15 dana nakon izostanka i bio je negativan, posle 5 dana je ponovila i opet je bio negativan, otisla je kod ginekologa, gledao ju je na ultra zvuku i rekao da nema ciste, da saceka jos neki dan, deluje kao da ce da dobije, ako nema da joj da tablete.... Recite mi jel vas savet da uzima te tablete (posto smo culi da su stetne) ili da promeni ginekologa ili..? Hvala.
|
|
05.06.2012. 17:50
Neka svakako uzme preporučene teblate jer nisu štetne a prije će uslijediti menstruacija. .
L.P.
|
sara17
|
22.06.2012. 14:50
Poštovani,
menstruacija mi je kasnila samo jednom i to 5 dana...uvijek sam ju dobivala između 20-25 dana, no zadnja 4mjeseca stigla je nakon 28,28, 26, 28 dana...sada je vec 29 i jos je nema. imam li razloga za zabrinutost o trudnoci? prije 3 tjedna sam prvi put stupila u odnos. koristili smo kondom i nije svršio u meni, sve u svemu pazili smo jako...sad vec tjedan dana razmisljam i pod pritiskom sam (plačem) hoce li menstruacija doći na vrijeme...jeli razlog izostanka stres zbog škole i to svakodnevno razmišljanje i mučenje time i jeli samo pretjerujem jer mi je to bio prvi spolni odnos ili je možda riječ o trudnoći?
|
|
26.06.2012. 12:00
sara17 ,
sve navedeno mogući su uzroci kašnjenja.
Učinite test na trudnoću i prekinite mučenje.
L.p.
|
calizzp
|
29.06.2012. 09:10
postovani, prosli mjesec sam imala mjesecnicu 24.5
ciklus mi traje 30ak dana te je ista ocekivana 24.6.
imala sam spolni odnos s deckom 17.6 ispocetka bez zastite,pa smo stavili zastitu i nastavili,nije svrsio u mene,kondom nije pukao.nakon dva dana dobila sam iscjedak onaj bijeli ali i vjerojatno nekakvu infekciju mokracnih puteva i doktorica mi je prepisala tablete cefalin koje pijem vec 7 dana.dva dana prije ocekivane mjesecnice imala sam smedjkasti iscjedak koji inace upucuje da ce doci mjesecnica,ali se nije pojavila! sada kasni 4 dana (znala je i prije kasniti ili doc par dana ranije,medjutim ne osijecam bol u grudima i nikakve znakove da dolazi i to je ono sta me brine)
moje pitanje je,jeli moguce da je decko ispustio onu tekucinu koja moze sadrzavati spermije prije stavljanja zastite i dali je moguce da sam trudna iako sam imala bijeli iscjedak kroz par dana nakon spolnog odnosa koji inace upucuje na ovulaciju?
isto tako sto je u ovom slucaju znacio smedji iscjedak s obzirom da nisam dobila..jeli istina da on upucuje na trudnocu u ranim danima?
dali je ipak najvjerojatnije (a TOPLO se nadam) da mi kasni zbog upale?
puno vam hvala
|
|
29.06.2012. 13:05
calizzp,
učinite test na trudnoću jer se navedeno može upućivati na trudnoću.
Ako je negativan a menstruacija ne dolazi javite se ginekologu radi gestegenske terapije za poticanje menstruacije.
L.p
|
tdakv
|
29.06.2012. 22:35
Poštovani,
imao sam spolni odnos sa djevojkom 9.6.2012. , koristili smo kondom i ejakulirao sam izvan nje. Menstruaciju je imala 7.4.2012. zatim 17.5.2012. i sada je još nema. Da li je moguće da je trudna?
Unaprijed hvala.
|
|
01.07.2012. 19:30
tdakv ,
postoji mogučnost-učinite test na trudnoću.
L.p.
|