Autor
|
Poruka
|
ana856
|
01.07.2012. 21:45
poštovanje, jako sam zabrinuta jer mi kasni menga, zapravo ne znam dal kasni jer nemam redovite cikluse. zadnju mengu sam dobila 14.5., prvi spolni odnos sam imala 18.5. ove godine a nakon toga 26.5., od tog 14.5. ja jos nisam dobila mengu i jako me strah da sam ostala trudna. pri odnosu smo koristili zaštitu, ali kondom nije puknuo ni jednom {provjerili smo ga} i nije bilo nikakvih oštećenja i odmah smo ga baciili. znam da je mogucnost trudnoce jako mala, ali se ipak bojim jer mi kasni. doduse imam jako neredovite cikluse, npr dobila sam ju 31.12. i nakon toga sam ju dobila tek 26.2., a ostali ciklusi su mi bili po 45-47 dana. inace sam malo pretila, a u obitelji mi je nasljedna bolest dijabetes, koji meni nije dijagnosticiran. prije dvije godine krenula sam aktivno u teretanu i onda mi je ciklus bio 28-29 dana s tim da nisam imala onda odnose. inace osjetim ovulaciju, i sad sam ju osjetila ali se ipak bojim da sam trudna. pocela sam si umisljati i stalno mi je negdje u podsvjesti. nikakvih simptoma trudnoce nemam. zanima me da li postoji mogucnost da sam trudna, dal mi menga kasni toliko zbog promjene vremena, stresa i zivciranja ili zbog debljine? molim vas pomozite mi !
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
02.07.2012. 10:30
ana856 ,
sve navedeno je mogući uzrok kašnjenja menstruacije.
Kad se toliko bojmo najsigurnije je učinite test na trudnoću iako je rizik vrlo mali.
L.p.
|
decko7
|
07.07.2012. 02:20
Pozdrav
Ja i cura imali smo prvi spolni odnos u subotu 31.6, a u ponedjeljak 2.7 trebala je dobiti mengu. Kasni vec 5 dana. Kondom nije puko niti ostao unutra ili slicno.
Da li je moguce da kasni zbog toga sto je prvi puta ili je mogucnost da je trudna? A ima sve simptome za dobit mengu, cak mi je rekla kako je sigurna da ce ju dobit al ne dode.
Jako smo zabrinuti,
|
jelenaanatanja
|
07.07.2012. 14:05
Postovana doktorice,imam jedan problem. Menstruacija mi kasni 6-7 dana trebala sam dobiti 1 jula. Odnos bez zastite imala sam oko 9 juna i decko nije ejakulirao u mene...grudi me bole uzasno prvo su pocele s prijeda a sada vec nekoliko dana bole me i sa strane,imam iscjedak gust i zuckaste je boje. test baby rapid radila sam dva dana nakon sto mi je kasnilo bio je negativan,pa sam uradila opet dva dana nakon toga i opet je bio negativan i jutros sam isto uradila jedan sa prvim jutarnjim urinom i takodje je negativan. Da li postoji mogucnost da sam trudna,danas je 27 dan od tog odnosa i test mi je jutros pokazao negativan rezultat kao i prethodna dva koja sam uradila par dana ranije?? Molim vas za odgovor jer se uzasno brinem,i previse sam opterecena tim....
|
amii_w
|
07.07.2012. 14:05
Poštovana, posljednju menstruaciju imala sam 8.6. i prema kalendaru ovulacije,menstruacija mi kasni. U zadnjih godinu dana mi menstruacije dolaze gotovo uvijek na vrijeme,samo su mi par puta zakasnile 3 dana. Imala sam zaštićene spolne odnose ( kondom - nije puknuo ni skliznuo,korišten je za vrijeme cijelog odnosa ) 17.6. i 23. 6.
Već dva dana me lagano bole jajnici no to mi se još nikad nije dogodilo prije menstruacije. Također od 1.7. imam i iscjedak kojeg i inače dobivam prije menstruacije. PMS nemam,a grudi me ne bole. Jesu li bolni jajnici i iscjedak znakovi menstruacije ili imam razloga za brigu ? Pročitala sam da se 2 tjedna nakon odnosa može napraviti test, u mom slučaju su već prošla dva tjedna. Je li test po Vašem mišljenju test potreban ili da čekam još ? Moram napomenuti da mi je prošlo i pretprošlo ljeto menstruacija kasnila oko 16 dana. Puno zahvaljujem na Vašem vremenu i odgovoru.
|
|
09.07.2012. 21:50
decko7 ,
menstruacija je vrlo vjerovatno izostala jer je dijevojka u grču zbog straha od trudnoće. tako menstruacija može danima izostati.
Ako će ju test na trudnoću opustiti onda ga učinite.
L.p
|
|
jelenaanatanja ,
da ste trudni test bih trebao biti pozitivan 4 tj od ne zaštićenog odnosa.
L.p.
|
|
amii_w ,
mogu će je da vam se ponavlja situacija od prošlog ljeta,
Test možete učiniti jer je prošlo dovoljno vremena od odnosa.
L.p.
|
amii_w
|
15.07.2012. 05:05
Poštovana, menstruacije još uvijek nema, kasni 8 dana. Danas sam napravila test i bio je negativan ( prošao je 21 dan od odnosa ). Jako me bole grudi i imam grčeve u trbuhu. Također moram napomenuti da sam imala nezaštićeni odnos dan nakon što sam trebala dobiti menstruaciju, imala sam bolne grudi, laganu bol u donjem dijelu trbuha te pojačan iscjedak, tako da sam smatrala da će menstruacija brzo doći pa da mi nikako ne mogu biti plodni dani. Od tog odnosa je prošlo tjedan dana. Je li moguće da sam tada zatrudnjela iako mi je menstruacija već kasnila jedan dan ? Planiram idući tjedan ponoviti test, ako bude negativan mogu li onda biti na miru ili i dalje ima šanse za trudnoću ? Hvala Vam puno na odgovoru.
|
štreberica
|
16.07.2012. 20:55
Poštovana,
Pijem Lindynette 20 već mjesec i pol dana. Nakon sedmodnevne stanke počela sam piti iz 2 kutije. Većinom sam točna, a najduže što sam kasnila da popijem tabletu je 3 sata. Menstruacija mi je +/- 4 dana.
Zadnja menstruacija mi je bila 7.6 u trajanju od 6 dana. Nakon što mi je menstruacija završila i tijekom sedmodnevne stanke, krvarila sam slabo i kad sam trebala početi piti drugu kutijicu, prestala sam.
Trebala sam dobiti 4.7, ali još nisam. Grudi su mi otekle već skoro 2 tjedna i bolne su. S dečkom imam redovne spolne odnose uz kontracepcijsku zaštitu i ponekad prezervative koristimo. Dečko nikad ne ejakulira u mene. U zadnjih 2 tjedna, pod jakim sam stresom. Ne znam da li imam razloga za brigu ili ne.
Hvala na odgovoru,
pozdrav!
|
|
17.07.2012. 12:00
amii_w ,
ako je to bio jedini ne zaštićeni odnos i ako test za 10 dana bude negativan onda možete odahnuti.
L.p.
|
jos5555
|
21.07.2012. 10:15
Postobana doktorice!
Zadnja menstruacija mi je bila 15.6. odnose s deckom sam imala nekoliko dana nakon zadnje menstruacije i 14.7. sam takoder imala odnos. prilikom svakog odnosa smo koristili zastitu uz metodu prekinutog snosaja. prilikom zadnjeg odnosa decko je bio par puta u meni bez kondoma, i nakon toga ga je stavio i dalje smo nastavili s kondomom. meni su menstruacije inace redovne, 10.4,12.5,15.6. a danas je vec evo 21. a ja jos nisam dobila. pocetkom 7.mj sam imala upalu zubi, i pila sam antibiotike, bila sam cesto kod zubara i primila puno injekcija, stresno razdoblje i sve to. 19.7 sam radila test koji je bio negativan, jedino me brine sto sam slucajno dirala trakicu, jer u uputama pise da se ne smije, ali test je ocitan kao negativan. bijeli iscjedak imam, uobicajeno kao i uvijek pred menstruaciju, i ponekad lagane bolove u trbuhu.
Procitala sam mnogo vasih poruka, i mnogo ih je slicnih,ali ja svejedno zelim cuti vase misljenje o mom problemu.
Hvala unaprijed!
|
|
23.07.2012. 20:15
jos5555 ,
učinite krvi test i ako je negativan opustite se jer će tada doći menstruacija.
L.p.
|
Decko77
|
29.07.2012. 13:30
Postovana doktorice,
Devojka mi je prosli put imala mengu 21 juna, koja je bila poranila za nekolika dana, imali smo odnos vise puta ali smo koristili zastitu, 2-3 puta nismo koristi zastitu ali sam na vreme vadio... Danas je 29-ti i mnogo smo zabrinuti, ona nema nikakve simptome da je trudna, i uvek joj je bila redovna menga, molio bih vas da nam pomognete. Hvala unapred.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.08.2012. 21:45
Poštovani, ako joj kasni menstruacija nek napravi test na trudnoću. Savjetujem bolji način zaštite i pouzdaniji od prekinutog snošaja.
dr.med Dejan Šakoronja
|
alija
|
11.08.2012. 15:25
ali isto tako sam zaboravila napisati da samo ovih dana bila pod stresom,ucila sam testove,morala polagati...od dana kada je trebala biti menstruacija sam zabrinuta,da nisam u drugom stanju,..moze li to biti uzrok?Mogu li uraditi test danas,kasni mi 5 dana?Mogu li biti sigurna u njega?
|
|
11.08.2012. 22:25
Svakako prvo napravite test. Izostankom menstruacije od 5 dana test će svakako biti pouzdan.
|
decko7
|
12.08.2012. 12:30
Pozdrav
curi je zadnja menstrucija bila 9.7, i kasni vec par dana, rekla je da je 10.8 dobila sam par kapljica i nkn tga nista. Imali smo spolni odnos 4.8 i puko je kondom, samo sto nismo sigurni dal je puko unutra ili vani dok sam stavio penis u hlace kako bi ga sakrio dok su neki ljudi prolazili, mislim da je ipak puko vani al opet.. :/
Cura je totalno uvjerena da nece dobit mengu, stavila si je to u glavu i to je to. Što vi kazete? dal je ovo kasnjenje zbog nejne zabrinutosti ili je ipak trudna?
Hvala unaprijed, lp
|
|
13.08.2012. 00:10
Poštovani mladiću, neka djevojka napravi test na trudnoću. Ako joj kasni menstruacija koji dan test na trudnoću će svakako biti pouzdan.
|
Sanchy91
|
24.08.2012. 08:30
Postovani...
Moja djevojka ima 16 godina,.,menstruacioni ciklus joj je redovan.,29-30 dana,.,medjutim sada joj kasni 3 dana,.,spolne odnose nismo imali,.,samo me zanima koji jos postoje uzroci kasnjenja?
Hvala.
|