Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
24.08.2012. 11:00
Poštovani, policistični jajnici, ciste, stres, ostali uzroci anovulacije.
|
undisputed
|
24.08.2012. 11:15
zdravo ,, molim za vas savjet , spavao sam sa djevojkom i uvjek smo koristili zastitu jos iz sigurnosti uvjek izvadim vani ne zavrsim unutra ,, posle nakon par puta tako malo smo to radili bez zastite ali nisam zavrsio niti osjetio da je nesto izalo jer pazim ,,, ali u posljednje vrijeme nju boli stomak i ima ko malo natecene grudi i ko malo joj ponekad bude muka ,, ona je imala proslog mjeseca mensu tako da treba da dobije ovo koji dan ,, a mi smo spavali prekuce ponovo pa me malo strah i zanima me dali to moze odgoditi njezinu menstruacij sto smo spavali ,, hvalaa lijepo molim odg
|
|
24.08.2012. 20:45
To što ste spavali prekjučer ne može odgoditi njenu menstruaciju, ali koristite nesiguran način kontracepcije, tako da ako ne prijeđete na sigurniju metodu uskoro možda i ne dobije menstruaciju.
|
undisputed
|
25.08.2012. 12:30
mene iskreno brine sto se ona zali da joj je stomak kao malo napuhan ,, a ona treba da dobije do 30 naj dalje ovog mjeseca ,, ako sam dobro razumio vase misljenje je da ona nije trudna jel tako ,,
|
|
25.08.2012. 15:05
Tako je.
|
undisputed
|
26.08.2012. 12:45
izvinite ako sam malo naporana al u brizi sam pravoj ,, juce mi se pojavilo kao cokoladni iscjedak a danas je kao svjetlije zute boje ,, citala sam da to kao nije nesto opasno i da nema veze sa trudnocom ,, molim vas da mi nesto kazete o tome hvala unaprijed
|
|
26.08.2012. 12:55
Početak menstruacije najvjerovatnije.
|
Mljaksaa
|
27.08.2012. 10:00
Poštovanje!
Cura mi obicno ima normalan ciklus, a danas je vec 6 dan da joj kasni m... Imamo redovit seksualni odnos, uz zastitu te nikad nisam uradio to unutra...prvi odnos nam je bio bez zastite za vrijeme plodnih dana, ali cudno mi je jer uopce nisam to uradio... moze li se dogodi da je nesto izletilo? ili da je trudna? jer trenutno si to ne možemo priuštiti... :/ uglavnom Zahvaljujem unaprijed!
S Poštovanjem
|
|
27.08.2012. 15:45
Poštovani, ne znam da li je trudna. Jel napravila test za početak?
|
Mljaksaa
|
27.08.2012. 18:00
Hvala na odgovoru, evo uspostavilo se da je danas dobila svoju m... pa smo radosni... zahvaljujem
|
Abigail19
|
02.09.2012. 20:55
Pozdrav,imam pitanje. Menstruacija mi kasni 5 dana i malo me strah vec. Zadnjih 6,7 mjeseci mi dolazi skoro uvijek na 28. dan,iako je zadnja dva mjeseca krvarenje pocelo 27. dan. Zadnju mjesecnicu dobila sam 31.7. ,a spavala sam s deckom zadnji put 6.8.,koristio je kondom kao zastitu. (dakle,to bi trebao biti neplodan dan po mom izracunu,ako sam u pravu)
Nisam jos napravila test,ali me to potresa vec danima zbog straha od trudnoce. Ovaj mjesec,tj 16.8. sam otisla u drugi grad zbog fakulteta i ispita,promjenila mi se prehrana na losije podosta,uglavnom sam obitavala pod klimom i ne izlazila previse vani od tada. Zanima me jeli ta promjena mjesta,klime,prehrane i stres zbog ispita moguc razlog kasnjenja mjescnice jer se stvarno nadam da nije trudnoca u pitanju.
|
|
03.09.2012. 02:30
Poštovana radilo se o neplodnim danima, te ste imali odnos sa zaštitom.
Ne vjerujem da ste trudna. Prije da je uzrok onaj koji ste naveli na kraju posta.
|
IsauraL
|
03.09.2012. 11:10
Poštovani,
zadnju menstruaciju sam imala 02.08.2012., jedan odnos 13.08. te jedan 19.08., oba dva s kondomom i prekinutim snošajem. 28.08. sam primjetila lagani smeđkasti trag i očekivala menstruaciju sljedeći dan s obzirom da mi je uglavnom točna, odnosno dolazi unutar 28-30 dana, no nije došla. Jučer, 02.09. sam napravila test ( ne na prvi jutarnji urin ali je ljekarnica rekla da niti ne treba) te je pokazao negativno. Ako ne dođe unutar 2 - 3 dana planiram otići kod ginekologice da vidim di je problem. Inače cijelo vrijeme osjećam bolove u donjem dijelu trbuha, točnije jajnicima, odnosno cijelo vrijeme ih ajmo reći "osjećam" stoga si mislim da postoji mogućnost da je i nekakava upala pogotovo sada nakon ljeta i mora. Da li imam potrebe ponoviti test ili da je ovaj dovoljno pouzdan? Puno Vam hvala unaprijed na odgovoru!!
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
04.09.2012. 10:35
IsauraL ,
Vrlo vijerovatno se ne radi o trudnoći.
Pričekajte pregled kod ginekologa koji će prema nalazu procijeniti ima li potrebe učiniti krvni test na trudnoću.
L.p.
|
inna_92
|
07.09.2012. 12:10
Zdravo,
Imam 19 i pol godina i stalne spolne odnose sa deckom. Prije 2 mjeseca sam otisla u inozemstvo na duzi period i dan prije toga smo imale seksualne odnose, i koristili smo zastitu. Menstruaciju sam trebala dobiti 10 dana nakon toga, medjutim izostala je. Nakon 2 sedmice kasnjenja uradila sam test i bio je negativan. Mislila sam da je to mozda zbog stresa, jer sam imala puno probelma u tom periodu, ali ni naredni mjesec nisam dobila. Nemam nikakve simptome za trudnocu.Bojim se otici doktoru, jer se bojim rezultata. Prije 2 godine mojoj sestri se desilo da su joj ciklusi bili neredovni. znalo je proci po 2-3 mjeseca da ne dobije, i onda opet dobije i bude redovno par mjeseci, zatim opet izostane mjesec il dva. Ginekolog joj je prepisao neke tablete i sad su joj ciklusi redovni. Ona u to vrijeme nije imala spolne odnose. Zbunjena sam, ne znam sta da radim. Da li postoji nada da nisam trudna?? Unaprijed hvala.
|
|
07.09.2012. 12:30
inna_92 ,
vrlo vjerovatno se kod vas radi o promjeni hormonskog sustava zbog putovanja.
Učinite još jedno m test na trudnoću i kod negativnog nalaza ipak se javite ginekologu na UZV pregled.
Kod urednog UZV nalaza započnite piti kapi konoljike koje bi trebale regulirati vaš ciklus snižavanjem hormona stresa koji je kod vas vjerovatno blago poviše.
To možete i prvojeriti u labaratoriju zatraživši pretragu na prolaktin.
L.p.
|
karlo22
|
11.09.2012. 12:35
Poštovanje. Cura mi inače ima normalan ciklus, ponekad zna kasnit 2-3 dana...ovaj mjesec kasni već 7 dana...seksali smo se u neplodnim danima par dana prije nego što je trebala dobit...koristili smo kondom i metodu prekinuti snošaj i sve je bilo u redu....zanima me koja je mogućnost da je ostala trudna...i još da kažem da je prošli mjesec imala dosta problema i dost je se živcirala...molim Vas da mi što prije odgovorite...hvala
|
|
12.09.2012. 14:05
karlo22,
obzirom na kašnjenje menstruacije upitno je dali su dani bili neplodni.
Svakako neka učini test na trudnoću te ako je negativan radi se o hormonskom poremećaju uslijed stresa.
L.p.
|
anaa1711
|
13.09.2012. 12:55
Molim vas da mi odgovorite.Prije mjesec dana sam prekinila sa momkon i nakon toga sam dobila menstruaciju 11.9,inace mi dolazi svako 26,27 dana,ali ovaj mjesec mi kasni tjedan dana.Imala sam seksualne odnose bez kondoma ali nije svrsio u mene.nemam nikakve simptome trudnoce osim sto mi kasni.Moje pitanje je sto da radim i zasto mi menstruacija ne dolazi? Jeli moguce da sam trudna?
|
|
13.09.2012. 19:10
anaa1711
ako je menstruacija bila 11.9. onda ne kasni.
U svakoj situaciji kašnjenja menstruacije potrebno je učiniti test na trudnoću.
l.p.
|