Autor
|
Poruka
|
ivaaaan
|
25.10.2012. 23:55
OK, uzeti cemo test. Samo me jos zanima zasto bi moglo kasniti, prosli put joj je kasnilo sedmicu dana, nije bila trudna.
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
27.10.2012. 00:05
ivaaaan ,
nakon ginekološkog pregleda i UZV može se dati ogovor jer uzroci su različiti ( stres, štitnjača, prehrana, životne navike, lijekovi, infekcija...)
L.p.
|
ivaaaan
|
01.11.2012. 11:10
Nije trudnoca u pitanju stres je ucinio svoje.
Da pitam samo jeli moguca trudnoca tokom 3 dana menstruacije (obilnih dana) ?
Zadnja menstruacija 18.9.2012 , tada je kasnila 5 dana, sada je kasnila 9 dana? inace ima redovite cikluse 28-30 dana
|
fcb86
|
02.11.2012. 22:45
Postovani, molio bih za pomoc. Naime, s djevojkom imam redovne seksualne odnose i u vecini slucajeva ne koristimo zastitu i do sada nije bilo nikakvih problema jer sam na vrijeme prekidao snosaj i krajem svakog mjeseca moja djevojka dobije redovno mengu. Medjutim, evo vec 6 dana nema menstruaciju, svi simptomi koji nagovjestavaju menstruaciju su izostali osim manjih bolova u grudima koji ne daju neke velike naznake da bi mogla uskoro dobiti. Zato se vama obracam u nadi da cete mi pomoci s konkretnim prijedlozima i odgovorom na pitanje da li imam pretjerani razlog za brigu jer me opsjedaju razne misli o nezeljenoj trudnoci?
Hvala.
|
nonamen
|
03.11.2012. 12:25
bok,ja imam 16. godina i jedno stvarno vazno pitanje.Nikad nisam imala spolne odnose,ali moj decko zna nakon svrsavanja stavljati prste u vaginu ,ali uvijek obrisane.Nikakva pentracija.Moje najvaznije pitanje je ,je li moguce tako ostati trudan ,s obzirom na to da je otisao malo dublje,ali mislim nedovoljno.Nadam se.Glavni problem moje zabrinutosti je to sto mi se nakon 5-6 dana od toga pojavio crvenosmedi iscjedak.Menstruaciju trebam dobiti za 2-3 dana,a gotovo uvijek prije nje imam takav iscjedak,ali ovaj sada nestaje pa se pojavljuje opet,i jako me zabrinjava.Redovitu menstruaciju imam 5 mjeseci,a ciklus mi traje 20 dana,gotovo uvijek.Napominjem da se takav isjedak zna pojaviti prije menstruacije ,ali isti,kako sam procitala moze biti znak trudnoce.Hvaaaala Vam puno unaprijed.Pozdrav!
|
|
04.11.2012. 16:15
nonamen,
upala te ozljeda sluznice je mogući uzrok.
ptrebno je obaviti higijenu ruku prije odnosa.
l.p.
|
tratincica77
|
10.11.2012. 21:30
Ovako imam jedan problem koji se odnosi na kašnjenje menstruacije. Meni menstruacija kasni vec 2 dana a od prošle menstruacije imala sam seksualne odnose sa svojim dečkom. Uvijek smo koristili kondome i uglavnom je ejakulirao izvan mene. No međutim mene sad lovi strah da slučajno nisam nekako zatrudnjela, neznam npr.pucanjem kondoma il tak nešto slično. Bole me i leđa i trbuh i imam osjecaj da ce doci ali je nikako nema. Tako da vas molim za misljenje da li se radi o trudnoci ili se trebam opustiti?
|
jopi777
|
12.11.2012. 11:20
Poštovanje! Imam jedno pitanje koje me muči već skoro dva mjeseca. Dečko i ja smo imali odnos, uz korištenje kondoma. Kondom nije puknuo, ali ja mengu otada uopće nisam dobila. Načitala sam se svakojakih stvari, tipa da sperma može "iscuriti" van dok ga dečko izvlači...Je li to moguće? Bili smo stvarno pažljivi. Kako nisam imala mira, napravila sam ClearBlue test koji je pokazao negativno, ali menge ni na vidiku. Kasni li mi možda zbog gubitka kilograma? U nepuna dva mjeseca izgubila sam oko 6,5 kg :/ Molila bih vas odgovor, ni on ni ja ne mozemo normalno funkcionirati
|
|
19.11.2012. 12:40
tratincica77 ,
ako još niste prokrvrili odmah učinite test.
l.p.
|
|
19.11.2012. 12:40
jopi777 ,
oba uzroka su moguća.
Ponovite test.
l.p.
|
iva00796
|
19.11.2012. 23:40
11.11. u vrijeme mojih plodnih dana, partner je prije odnosa na krivu stranu poceo stavljati kondom zatim okrenuo na pravu. no citala sam da se predejakulat luci neposredno psed ejakulaciju, a ne 2-5 min prije. 13.11. sam za svaki slucaj popila ellaone, nakon cega je uslijedio smeđi iscjedak, trajao je do15.11.,poslije tog je bio sa krvi, a m17.11. a 17.11 je dosla menstruacija koja je oskudnija nego inace, i mislim da joj je danas zadnji dan. moze li oskudna menstruacija biti posljedica ellaone, ima li mogucnosti da šam trudna? da napomenem, svrsio je u meni, ali kondom nije pukao koliko smo primjetili.
|
missja
|
20.11.2012. 13:55
Poštovana doktorice,
Imam od 1.mj 2012. problema s mengom...imala sam ju 1.1. 2012.pa ju nisam imala 3mj i otišla sam giniću i dala mi je duphaston i pila sam 10 dana i dosšla mi je 26.4.pa onda opet nisam imala u 5mj.i opet mi je dala duphaston i došla 28.6. i onda 7mj nisam imala...i 8mj je DOŠLA SAMA BEZ PIJENJA TABLETA...
I od tad opet nisam dobila i otišila sam na konotrlu i dala mi je uputnicu za neke hormone: LH FSH PRL TSH estradiol (3.-5. dan ciklusa)...
e sad mene zanima dal vadim samo taj zadnji estradiol od 2.-4. dana ciklusa ili moram i ova 4 hormona??? Ginekologica je imala loš dan pa joj se nije dalo objašnjavat! Plizzzzz help...ne bi baš htjela opet po tabletama...pa me zanima,dal mogu LH FSH PRL TSH obavit bez pijenja? ili vadim sve to kad mi bude 3.dan ciklusa??
dal se to vadi sve odjednom(isti dan) ili moram dolazit par posebno za svaki hormon???
HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORU...nadam se da ću moć mirno spavat...
napominjem:nisam bila u spolnom odnosu,imam 23.godine...prije su mi menge bile točne svaki mjesec..i eto od 1.mj ide na preskokce...
jel moguće da šok može izazvat izostanak...naime,imala sam 1.1.2012.,i taman kad sam trebala dobit u 2mj. doživjela sam jedan šok i veliki stres??? pa jel moguće da je to uzrok!? ((
molim vas pomozite,vi ste mi zadnja nada
|
andeo123
|
20.11.2012. 15:05
Hei..
Moze pomoc..:'(
Malo sam u bedu,zadnju menstruaciju sam imala 3.10 do tada sam imala 1 odnos,ali nije svrsio u mene...A sada mi vec kasni trebala sam dobit a inace kada trebam dobit nateknu mi grudi i sada su mi nateknute i bole me na dodir i imam neki bjeli iscjedak..Neznam kada cu dobitttt,pa me zanima hoce to bit uskoro ????..
|
siva_1234
|
21.11.2012. 09:55
Pozdrav!
Menstruaciju sam imala 25.9.2012. i trajala je do 29.9.2012., nakon toga 14.10. imala sam prvi spolni odnos (izgubila sam nevinost). Iduća menstruacija mi se normalno pojavila 22.10.2012. . Nakon toga 3.11.2012. imala sam drugi spolni odnos, a danas je 21.11. i jos nisam dobila menstruaciju.. Inace mi ciklus traje oko 28 dana, ali sada je vec duze proslo. Iscjedak imam, bolove u grudima i sve sto dolazi prije menstruacije. Zaštitu koristimo, ali sebi u glavi navodim opciju o trudnoći pa sam pod malim stresom i jos idem u skolu da je to dodatni plus na stres.. Test nisam radila jer nemam nikakve simptome koji bi upućivali na trudnoću (jutarnje mučnine, potreba za čestim mokrenjem)... Koji bi razlog mogao biti?
|
|
23.11.2012. 22:20
siva_1234,
psihička napetost koju osjećate zbog brige oko izostanka mnstruacije može odgoditi krvrenje.
Polijte Mg 300 opust će maternicu.
l.p.
|
sta mi je to trebalo
|
24.11.2012. 19:20
cao!cura mi svaki mjesec kasni menstruacija po 7 dana,ali ovaj vec 14!sve ima simptome da ce dobit al nikako da dodje!sta moze biti uzrok tome i da li je to normalno? unaprijed hvala
|
|
26.11.2012. 09:35
sta mi je to trebalo,
potrebno je učiniti test na trudnoću i javiti se na ginekološki pregled.
l.p.
|
missja
|
03.12.2012. 13:55
Poštovana doktorice OPET JA,
Imam od 1.mj 2012. problema s mengom...imala sam ju 1.1. 2012.pa ju nisam imala 3mj i otišla sam giniću i dala mi je duphaston i pila sam 10 dana i dosšla mi je 26.4.pa onda opet nisam imala u 5mj.i opet mi je dala duphaston i došla 28.6. i onda 7mj nisam imala...i 8mj je DOŠLA SAMA BEZ PIJENJA TABLETA...
I od tad opet nisam dobila i otišila sam na konotrlu i dala mi je uputnicu za neke hormone: LH FSH PRL TSH estradiol (3.-5. dan ciklusa)...
e sad ja sam bila kod ginekologice u 11.mj i dala mi ja tablete Duphaston koje sam pila od 21.11.-30.11. znači 10 dana...i nije mi jasno zašto ju već nisam dobila...
kad sam pila u 4.mj te tablete došla mi je 3 dan nakon prestanka pijenja,i kad sam pila u 6.mj došla mi je 2 dan nakon prestanka pijenja...
sad me brine da uopće neće doći... ili će doći?? ne znam kolko točno mora proć od prestanka pijenja...Molim Vas pomozite i utješite me
napominjem:nisam bila u spolnom odnosu,imam 23.godine...menstruacija mi kasni zbog stresa od 2mj...al mene brine zašto mi nakon terapije ne dolazi...danas je već 3 dan
|
|
04.12.2012. 11:50
missja ,
očekivana menstruacija može doći 7 dana od završetka.
Kod vrlo niske razine estrogena i nakon substitucije gestagenom ne dolazi do krvarenja.
Ako ste u stresu pijte kapi konoljike obzirom da imaju utjecaj na hormon stresa prolaktin koji utječe na menstrualni ciklus.
Ako je stres intenzivan obratite se psihologu na savjetovanje i krenite sa vježbama ( joga, tai chi... )
l.p.
|
missja
|
04.12.2012. 14:15
dobila sinoć
ma doktorice,vježbam ja 3 puta tjedno i to zumbu.tu i tamo ubacim teretanu kad stignem,ovisno o obavezama...tako da zdravo jedem i vježbam...jednino taj stres zbog faksa.nadam se da će sad bit sve ok i da će nalazi bit ok.bojim se da ne pokazali da sam neplodna pa da ne bi bilo posljedica za kasnije ://
|