Autor
|
Poruka
|
dar123
|
08.12.2012. 05:30
poštovana doktorice,
menstruaciju sam dobila 2.10(utorak), nakon toga 30.10(opet utorak) i sada sam trebala dobiti 27.11 međutim nje nažalost jos nema spolne odnose sam imala ali sa zaštitom. ponekad su mi kasnile ali se nisam bas obazirala,a sada već kasne 10 dana. imam li razloga za brigu, jako sam pod stresom jer neznam zašto kasne, smatram da nema razloga za odlazak po test, a ginekologu jos nikako nisam bila. zadnji spolni odnos sam imala prije 3 tjedna te je sve bilo u redu momak nije cak ni ejakulirao u mene samo se ponekad zna desiti da imamo spolne odnose bez zaštite na pola minute no prekinemo zbog riskantnog ejakuliranja. pomozite jer se iz dana u dan sve vise zivciram. od simptoma imam samo iscjedak a kada imam pms užasno me bole dojke no međutim sada jos nema ni toga simptoma.
|
filip22
|
09.12.2012. 23:50
Da li je normalno da kasni mjesecnica,ako da koliko dana.
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
10.12.2012. 20:20
dar123,
napravite test i obzirom da imate odnose a niste bili kod ginekologa potrebno je učiniti prvi pregled i iz ovog razloga
l.p.
|
|
10.12.2012. 20:20
dar123,
menstrualni ciklus koji je do 35 dana je normalan ciklus
l.p.
|
dar123
|
10.12.2012. 22:50
test je danas učinjen i negativan te,jos čekam menstruaciju. hvala puno
|
ninaxperia
|
11.12.2012. 13:30
Postovanje, znaci ovako. poprilicno sam anemična pa mi je doktorica dala da pijem heferol kapsule. pila sam ih ovo ljeto 6,7 i 8. mjesec jer mi je zeljezo bilo stvarno nisko. stanje se popravilo i odkad sam zavrsila terapiju prije menstruacije do sada sam dobivala simptome. sad ga opet pijem nekih 12 dana i trebam dobiti menstruaciju a simptome nemam ( to bi inace bile bolne grudi) dali je moguce da ih nemam zato sto pijem Heferol?
uz to imam spolne odnose trenutno i nekako mi se poremetio ciklus dali je to od toga ili je razlog nesto drugo? jer dok ih nisam imala. menstruacija je dolazila tocno svakih 25 dana
hvala unaprijed.
|
|
13.12.2012. 18:20
ninaxperia ,
manjak željeza može utijecati na slabije funkcioniranje jajnika i time posljedični PMS.
Moguće je da zbog vašeg podsvjesnog ili svijesnog straha od trudnoće koji također utječe na ciklus
l.p.
|
Bub988
|
14.12.2012. 16:20
Poštovani,
Imam pitanje u vezi kašnjenja menstruacije kod svoje cure. Trebala je dobiti prije 3 dana no još nista. Što se tice samih znakova ima bolne grudi, izgleda da ju puca i pms, kaze da ima iscjedak svaki put kada je na wc-u. Vec smo polako oboje na iglama.
Inace joj mjesecnica dolazi uredno no jedan mjesec dosla joj je 5 dana ranije posto je bila bas jako prehlađena. Cak je i sad zadnji mjesec kasnila jedan dan, kaze da joj ovo nije prvi put da kasni.
Sad citam vamo i vidim da ima isto slucajeva gdje prehlade, upale ali i stres rade odgodu mjesecnice.
Odnose imamo dosta cesto i ne prakticiramo zastitu no nikada nisam svršio u nju. Svaki put ga izvadim van prije svršavanja. To bas pazimo. No, postoji li mozda šansa da je ipak dio sjemena zavrsio u njoj? Al eto, bas pazim i nikad u nju nisam svršio.
Takav seks prakticiramo vec 3 mj i ovo je sada prvi put da kasni. Osim onog mjeseca kako sam spomeno kada joj je dosla 5 dana ranije. Ciklusi su joj inace svakih 28 dana no postoji li onda mozda sansa da joj je ta prehlada sada malo poremetila ciklus?
Ispricavam se na duzem pitanju, i unaprijed vam zahvaljujem na bilo kakvom odogovoru.
Lijepi pozdrav.
|
|
16.12.2012. 18:00
Bub988 ,
moguće je da je prehlada odgodila menstruaciju ali da nervoza stane najbolje učinite test na trudnoću
l.p.
|
anonimna333
|
18.12.2012. 19:00
dobar dan!
menstruacija mi kasni vec 5/6 dan..test sam napravila i negativan je (u sto 100% vjerujem jer je uopce nemoguce da ostanem trudna, !uvijek s zastitom!)
medutim, prije kojih 3 ili 4 tjedana sam hodala na injekcija zbog bolova u krizima, te sam zbog problema kraljeznice nastavila hodat na vjezbe..procitala sam na jednom od foruma da je prenagli pocetak nekih vjezba moze uzrokovat i kasnjenje mjesecnice..
stres nije bio nikakav, jedino sam se prestrasila kada mi mjesecnica nije dosla...
vec 5 dana imam iscjedak, koji je uvijek prije nego sto trebam dobiti mjesecnicu, pa vas molim da mi pomognete i kazete da li je moguce da mi mjesecnica kasni zbog vjezba jer sam prenaglo pocela i ako da kolko jos trebam cekat, a ako ne, koji bi mogao biti razlog?
Hvala
|
|
19.12.2012. 14:45
anonimna333 ,
lijekovi protiv bolova mogu poremetiti ciklus i vrlo vjerovatno je to vaš razlog kašnjenja.
Intenzivno vježbanje može imati učinak.
l.p.
|
oonamala
|
26.12.2012. 11:25
ovako,imam 16 i po godina,prvu menstruaciju sam dobila sa 13 godina. S dečkom imam poprilično redovite spolne odnose, i uvijek koristimo zaštitu,no zadnji put nismo...zanji put sam dobila menstruaciju 27.11. znači sljedeća mi je trebala biti 24. ovog mjeseca, no danas je 26. i još uvijek nisam dobila.spolni odnos smo imali 18. ovog mjeseca i nije svršio u mene,nego izvan mene,al smo opet imali odnos nakon što je svršio izvan mene. molim vas,recite mi jeli postoji mogućnost da sam trudna jer sam sigurna da mi tada nisu bili plodni dani, no izluđuje me to što nisam dobila i nisam spavala već 3 noći,svako 20minuta idem na wc vidit jesam li dobila.postoji li mogućnost da mi kasni zbog stresa?
molila bih vas da mi što prije odgovorite,i unaprijed hvala
|
|
02.01.2013. 13:50
oonamala ,
ako menstruacija i dalje kasni svakako učinite test na trudnoću
l.p.
|
blabla75
|
16.01.2013. 23:05
Pozdrav!
Ovako, moja cura je zadnju menstruaciju imala 13.12. popodne. Inače nema redovite menstruacije na određeni datum nego nekad dođe dan-dva prije a nekad dan-dva poslje. No već je skoro 17.1. pa smo i ona i ja jako paranoični i pod stresom. Unutar prethodnih mjesec dana imali smo odnose koji su bili u potpunosti zaštićeni i zaštita nije pukla. Zanima nas jeli možda uzrok kašnjenja toliki stres i jeli to normalno? Pomozite!!!
|
Awesome_dude
|
20.01.2013. 15:35
Dabar dan,jel moguce da se zatrudni kod odugovlacenja ejakulacije zbog prijevremenog curenja?? LP
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2013. 22:45
Poštovana blabla75 ne rdi se o trudnoći. Stres svakako.
|
|
22.01.2013. 22:45
Poštovani awesome moguće je svakako.
|
jos5555
|
22.01.2013. 22:55
Postovani doktore!
zanima me nekoliko stvari. ovako, zadnju menstruaciju sam imala 20.12.2012. koja je trajala kao i uvijek 3 dana normalno i cetvrti dan u tragovima. ciklusi mi traju u rasponu od 28-30 dana. u vrijeme plodnih dana imala sam nekoliko nezasticenih spolnih odnosa, medutim partner nije svrsio u mene, to sam sigurna. znam da mi to nije sigurno, no uglavnom tako stalno radimo i do sada je sve bilo u redu. vec tri dana imam slabi smedi iscjedak, jako jako malo. uvijek imam smedi iscjedak prije menstruacije ali mi obicno traje samo par sati, i odmah nakon toga prokrvarim, sada sam se vec dosta uplasila. jucer 21.01. sam radila test, na jutarnji urin koji je bio negativan. doktore, postoji li mogucnost trudnoce, i kolika je vjerodostojnost testa obzirom da sam ga pravila 2 dana nakon izostanka menstruacije? ( da samo napomenem da imam lagane bolove u trbuhu kao simptome nadolazece menst. kao i obicno, ali me to nekako ne smiruje)
Lijep pozdrav!
|
|
22.01.2013. 23:05
Poštovana, test je vjerodostojan , nikako se ne radi o trudnoći.
|
jos5555
|
22.01.2013. 23:35
hvala doktore. malo me je zbunilo i zabrinulo ono sto sam cula da je test vjerodostojan tek nakon otprilike 19 dana kasnjena
|