Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2013. 23:45
Test je pouzdan u vrijeme očekivane menstruacije.pozz.
|
jos5555
|
25.01.2013. 14:30
Poštovani doktore!
znam da mozda opet zavlacim sa istim pitanjem, ali nesto mi nije jasno. danas sam bila kod ginekologice i rekla mi je da je test pouzdan tek nakon 10 dana kasnjenja menstruacije, i da sam do sada bezveze novce trosila. Znaci napravila sam dva testa, oba su bila negativna(menstruacija mi kasni 6 dana). e sad, znaci li to da su testovi neispravno ucinjeni ( ali rezultat mi je bio ocitan na teestu, jedna crtica) ili je rezultat netocan?!
Hvala!
|
|
25.01.2013. 20:20
Poštovana doktorica vam je u krivu.
Današnji testovi budu pozitivni u vrijeme očekivane menstruacije a neki čak i koji dan prije.
Dakle oni osjetljiviji reagiraju na niske doze beta hcga u urinu.
Uvjerite se sama s time da pričitate uputstvo testa na trudnoću.
|
matija-123
|
25.01.2013. 23:35
Lijep pozdrav , muško sam pa se ne kužim najbolje u te stvari .Nadam se da če te mi ponoći .
Moj sljedeći problem je ovaj imao sam odnos s curom koristio sam zaštitu , bili su joj plodni dani , kondom je pukao ali ja sam izvan nje i nisam u nju , jer sam po njoj , to je bilo 4.1. , no ona je trebala mengu dobiti 17.1. ali nije ((brinula je se te sve dane i kaže mi da je slabo spavala), od menge do danas je prošlo 8 dana , napravila je jutros test na prvi urin i bio je negativan , ali zašto joj kasni to me mući , dali je moguće da je trudna? , ako je test bio negativan (i ako je vec 8 dana prošlo od menge kako ju je trebala dobiti?) Molim vas da mi pomognete , hvala ://
|
|
26.01.2013. 13:00
Poštovani ne radi se o trudnoći. Test je negativan. Ne brinite.
|
baljezgam...
|
27.01.2013. 02:15
Poštovani,
Uglavnom, moj problewm je to što mi mensturacija vec kasni 8 dana ! Dobila sam prosli mjesec 18.12., a dns je vec 26 i nista,,,, inace imam nerodoviti ciklus, zna mi kasnit po 5, najvise mi je kasnila 7 dana al sam dobila ! imam spolne odnose sa deckom vec 2 godine i ne koristimio nikakvu zastitu, neko prekinemo snosaj ! Ne svrsava u mene , nego izvan mene ! Jel mogu ja ostat tako trudna ako imam prekinut snosaj? i da...htijela sam jos napomenut, da sam otisla na dijetu 03.01..znaci oko 23 dana sam na dijeti i u zadnjih tjedan dana imam stresove, pa jel je mozda to razlog kasnjenja? ili sam trudnaaa?
|
|
27.01.2013. 14:20
Poštovana, navedeni uzroci mogu odgoditi menstruaciju.
Uvijek tijekom odnosa pred ejakulaciju u tzv. predejakulatu bude dovoljno spermija da dođe do oplodnje.
Napravite test na trudnoću.
|
jos5555
|
27.01.2013. 23:55
Poštovani doktore!
oprostite na već istom pitanju, ali zaista sam uzrujana. dakle, da podsjetim, menstruacija mi je bila 20.12.2012. ciklusi mi traju 30 dana. naime, imala sam nekoliko nezaštićenih spolnih odnosa u vrijeme plodnih dana, no partner nije ejakulirao u mene. na dan ocekivane menstruacije sam imala smedi iscjedak, i to samo malo u jutro i sljedece jutro isto tako. do sada sam napravila dva testa i bila su negativna, vec ste napomenuli da su testovi vjerodostojni i da nemam razloga za brigu, a moja doktorica je rekla drugacije. Vjerujem vam, i nadam se da su testovi zaista bili vjerodostojni, no ja jos uvijk nisam dobila. i brine me smedi iscjedak koji sam imala, jer sam citala da se on povezuje s trudnicama. sutra bih trebala otici kod ginekologa. inace mi menstruacija nikada ne kasni, i to me najvise zabrinjava. dali biste mi mogli malo pojasniti taj smedi iscjedak ( da napomenem, da mi se sada vratio bijeli iscjedak)
Hvala vam doktore, oprostite jos jednom!
|
|
28.01.2013. 10:45
Ne radi se o trudnoći. Ne brinite.
|
|
07.02.2013. 19:20
I da napomenem to je trajalo svega 3-4 minute taj "sex".! ://
|
|
07.02.2013. 21:05
Sdropulj gdje vam je pitanje?
|
smekerica88
|
07.02.2013. 22:50
Poštovani,zanima me od kojeg do kojeg dana u mjesecu se smatraju plodni dani?Neki kažu od 11-16,neki od 11-18.I,drugo pitanje.Ako je dečko pri stavljanju kondoma ga slučajno krenuo stavljati na krivu stranu,dakle,malo ga je dodirnuo (meni je bio 17.-ti dan ciklusa i mislim da nije bilo sperme na njemu) kolika je mogućnost trudnoće?Znam da bi se u takvim slučajevima trebao staviti novi kondom,ali eto,sad me malo panika hvata.
Hvala unaprijed
|
azraaa
|
07.02.2013. 23:00
postovani, obracam se u vezi s kasnjenjem menstruacije. naime, zadnju menstruaciju sam imala 3.1., a prethodne su dolazile 5-6 u mjesecu. odnos sam imala 25.12. i istu noc sam popila vikelu. naredne odnose sam imala 31.1. (nezasticen,kratak) i 19.1. (zasticen). test za trudnocu sam radila prije nekih 2 sedmice i bio je negativan. nakon testa nisam imala odnos. inace su mi mjesecnice redovne i dolaze u rasponu 28-32 dana, najcesce 30. ovih dana sam imala sve simptome kao da cu dobiti, nervozu i bolove u stomaku, grudi ne bas bolne. medjutim, danas i jucer su simptomi jako smanjeni, rijetko kada se pojavi slican bol u stomaku, i nervoza je prestala. bitno je napomenuti da sam u zadnje vrijeme imala gripu, a cijeli mjesec su mi se javljali kratkotrajni bolovi u predjelu jajnika i bubrega. da li imate neku pretpostavku o cemu je rijec pa kasni, ili neki savjet koji bi pomogao, na ultrazvuk sam narucena za tek nesto vise od mjesec dana??? hvala na saslusanju
|
|
08.02.2013. 10:20
Poštovana smekerica ajmo reći grubo od9-21. dana ciklus.
Imate formulu za izračunavanje, ali morate malo prevetiti naše postove.
Trudnoća na ovaj način nije moguća.
|
|
Poštovana od gripe najvjerovatnije. Ne radi se o trudnoći.
|
cudolinica
|
Postovani,molim vas da mi pomognete. Imala sam peting sa deckom 14.1. i on je ejakulirao na moju vaginu,ja sam to obrisala i zaspali smo,inace bili smo dosta pijani. Ja imam strah od trudnoce i vec godinu dana smisljam razloge zasto ne spavam sa njim,inace nevina sam!Na polovini sam faksa i teoretski znam da nije moguce,sad sam dobila menstruaciju 4.2. i sasvim je uredna i uobicajena i evo jos uvijek traje,ali ja citajuci po netu kako zena moze biti trudna a imati ciklus,te ako sam nevina a ipak dospije sperma dole da mogu ostati trudna i tako to.Znam da vam je dosadilo da uvijek odg na ista pitanja,ali vas molim da mi pomognete!Da li da radim test ili sta vec? Mozda i da odem psihologu jer je ovo neka trudnoco-fobija kod mene,a volim svog decka i zelim to da uradim sa njim,ne mogu vise da se kontrolisem.Znam i da kad uradim to i sa zastitom da cu se nervirati poslije i razmisljati o tome!Hvala unaprijed!
|
|
08.02.2013. 10:50
Poštovana, dakako da se ne radi o trudnoći. Javite se svakako svom ginekologu i s njim porazgovarajte o tome.
Moj savjet bi bio doble Dutch metoda, dakle uzimanje pilula i odnos s kondomom da se rješite fobije.
|
nejra021
|
08.02.2013. 20:45
Poštovani!
Naime moj problem je što trebam dobiti menstruaciju ali nikako da dođe. Zadnja menstruacija mi je bila 13.1,ciklus mi je 25-26 dana. Prije par dana me poceo boliti lijevi jajnik dok sam imala spolni odnos s deckom (nismo koristili zaštitu i naravno nije svršio u mene) ,trajalo je 2 dana ali je prestalo. Sada osjecam samo bolove u donjem dijelu trbuha kao svaki mjesec kada trebam dobiti. Inače su mi menstruacije redovne ali sada sam se počela brinuti. Imam učestala mokrenja a grudi mi nisu bolne kao prije svake menstruacije.
Puno vam hvala!
|
|
09.02.2013. 02:30
Ako vam kasni menstruacija napravite test na trudnoću.
|
cudolinica
|
19.02.2013. 23:30
Doktore,da li djevojka koja je nevina i partner joj ejakulira na vaginu i to onda kad nisu plodni dani moze da ostane trudna? da li je trudnoca moguca i ako je nevina? hvala Vam
|