Autor
|
Poruka
|
KaticaKata
|
16.09.2012. 21:20
Postovani, ja sam veoma zabrinuta, mozda i zbog pritiska mog decka koji ne zeli bebu.
Zadnju menstruaciju sam imala 18.08. ciklus mi je 25-26 dana, to bi znacilo da bih trebala dobiti 12-13.09. Meni se 11.09. pojavio braon iscedak a par sati pre toga sam imala odnose, mislila sam da mi je menstruacija pocela ali posle toga mi se javlja zuckasti iscedak (sekret). 16.09. ujutru sam uradila Baby Rapid test i bio je negativan. Nemam nikakve simptome trudnoce, samo me je u periodu od 11-13 boleo stomak, i to efekat kao da me neko na kratko probada nozem, a kada trebam dobiti boli me kontinualno stomak 2-3 sata i to samo prvog dana. Sada me nista ne boli, jednostavno osecam se super, samo nemam menstuaciju. A moj decko vrsi pritisak na mene kada cu dobiti.
Da li je moguce da sam trudna a da je test zakazao ili da je bilo prerano za testiranje? A ako nisam trudna koji bi mogao problem biti, veoma sam uplasena procitavsi neke forume u kojima se se ovakvi slucajevi opisuju cistom u jajnicima, raku na grlicu materice, vanmatericnom trudnocom, poremecaj hormona,...
Unapred hvala na odgovoru
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
18.09.2012. 10:10
KaticaKata ,
učinite krvi test na trudnoću i prekinite agoniju.
Ako je negativan svakako se javite na pregled kako bih ste dobili odgovor jer su uzroci različiti.
L.p.
|
amii_w
|
19.09.2012. 21:45
Poštovani, molim Vas za mišljenje.
Posljednju menstruaciju dobila sam 18.7. Prva dva dana su bila normalnog intenziteta dok je treći bio dosta slabiji. Četvrti dan mi je išlo smeđe i samo mi se na kratko pojavila krv. Peti dan također samo smeđe. Tada me je uhvatila panika da se ne radi možda o lažnoj menstruaciji, no u razdoblju od 3.9. do 7. 9. sam imala jasne znakove ovulacije - bol u jajnicima ( točnije u desnom jajniku ) i gusti, rastezljivi iscjedak. Spolni odnos sam imala 15.9. Koristili smo kondom ( za vrijeme čitavog odnosa ) i kasnije smo ga provjerili i bio je u redu. Danas je 19.9. a ja još uvijek nisam dobila menstruaciju. Moram napomenuti da sam za vrijeme ovulacije bila pod ogromnim stresom zbog ispita, danima nisam spavala i jako sam slabo jela. Postoji li, po Vašem mišljenju, mogućnost trudnoće ?
Zahvaljujem Vam na Vašem vremenu.
|
Yanable
|
19.09.2012. 21:45
Pozdrav!
Zadnju sam menstruaciju imala 25.07. do 29.07.2012.. Nakon toga sam, 04.08.,imala nezasticeni spolni odnos nakon kojega sam,07.08.,popila tabletu EllaOne.
Zadnji spolni odnos imala sam 11.08.. Nisam imala nikakvih simptoma zbog kojih bih mogla posumnjati na trudnocu osim cinjenice da mi menstruacija kasni... Jos uvijek.
29.08. sam napravila test na trudnocu (PrimaStick) i bio je negativan.
Inace mi menstruacija nije bila bas redovita (osim u razdoblju kada sam pila kontracepciju (Novynette) ),ali ovo je najduzi period i bojim se da bih mogla imati nekakvih problema ili pak nezeljenu trudnocu.
Trebao bi mi savjet.
Hvala puno.
Pozdrav
|
amii_w
|
20.09.2012. 12:35
Napisala sam pogrešan datum posljednje menstruacije, mislila sam 18.8.
|
|
20.09.2012. 19:15
amii_w ,
prema svemu navedenom nema razloga za trudnoću.
L.p.
|
leptirica118
|
24.09.2012. 01:20
Poštovani,
imam 18 godina i nakon prvog odnosa mi je ciklus neredovit. Prvi mjesec mi je kasnilo 10 dana,bila sam kod ginekologa i dobila tablete. a sad mi kasni već 3 dana.Trudna nisam jer nisam ni imala odnose protekli mjesec. Zanima me jel moguće da se nakon odnosa ciklus toliko poremeti?
|
|
24.09.2012. 15:55
leptirica118,
moguće je ako je on donio neke promjene na psihičkoj razini pa je poslijedično utijecalo na hormonski sustav.
Moguće je ev i zbog razvoja upale.
Analizirajte sebe i javite se ginekologu na pregled.
L.p.
|
mery77
|
25.09.2012. 23:25
Zanima me dali je normalno što osjećam bolove u grudima 14 dana prije početka menstruacije?
Menstruacija mi nikada ne kasni, a ciklus mi traje 28-29 dana. Imala sam sa dečkom spolni odnos 6. i 10. dan ciklusa (što znači da nisu bili plodni dani), koristili smo kondom (nije puko) i prekinio je snošaj na vrijeme. Nemam više nikakve simptome trudnoće, pa me zanima da li postoji mogućnost da sam trudna? Hvala unaprijed!
|
|
26.09.2012. 13:00
mery77 ,
prema svemu navedenom ne bi se trebalo raditi o trudnoći. Uzmite ulje noćurka ono smanjuje napete i bolne grudi.
Samo da napomenem 10.dan ciklus obzirom na vijek preživljavanja sperime ulazi u plodne dane kod redovitog ciklusa.
Ako želite otkloniti svaku sumnju učinite krvni test na trudnoću.
L.p.
|
cinna
|
29.09.2012. 16:15
Poštovana doktorice,
do 6. mjeseca pila sam Yazz oko 4 godine. Tako mi je menstruacija dolazila svaki 28. dan ujutro. Nakon što sam prestala piti tablete imala sam 3 menstruacije i svaka je dosla na tocno 28. dan ujutro, ali ovaj mjesec mi kasni već 4 dana, dakle danas je 31. dan da nisam dobila menstruaciju.
Problem je u tome sta sam imala dva nezasticena spolna odnosa s prekinutim snosajem, s tim da je jedan bio dan prije pocetka plodnih dana, a drugi noc prije ocekivane menstruacije.
Prije nego sam pila Yazz menstruacije mi nisu bile redovite, ali ciklusi nisu bili duzi od 31 dan. Zanima me da li postoji mogućnost da sam trudna jer nisam u mogucnosti napraviti test jos dva dana, a zabrinuta sam? Je li moguce da sam zatrudnila prilikom odnosa koji sam imala dan prije ocekivane menstruacije?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru
|
|
01.10.2012. 14:35
cinna ,
nažalost postoji vjerojatnost trudnoće obzirom na odnos u vrijeme plodnih dana.
L.p.
|
bosna_majka
|
02.10.2012. 10:40
Lijep pozdrav,imam jedan problem,imao sam sploni odnos sa curom,svrsio van nje u kondom,nakon toga sam mokrio,obrisao penis i imao ponovno spolni odnos bez zastite nakon 9 i pol sati,zavrsili smo spolni odnos puno prije nego sto sam svrsio,da li postoji mogucnost da ostane trudna ako se nisam tusirao,hvala unaprijed!
|
|
03.10.2012. 09:35
bosna_majka,
nema.
l.p.
|
bosna_majka
|
09.10.2012. 10:20
Poštovanje,evo mene opet,nadam se da ne smetam ali se jako brinem,cura jos nije dobila mengu,ali ima simptome menstruacije,pila je atibiotike i bila je bolesna tjedan dana prije nego sto je je trebala dobit,ona ima 16,jos malo 17 godina i dal postoji mogucnost da kasni zbog antibiotika?
Puno vam hvala!
|
|
10.10.2012. 10:20
bosna_majka ,
moguće je i zbog upale kašnjenje menstruacije.
Ali uvijek treba isključiti trudnoću.
l.p.
|
pozxwq
|
24.10.2012. 23:40
Kasni mi menstruacija,a u stresu sam ovaj mjesec i jako me strah sto jos nisam dobila.Nisam sigurna ni kad sam imala jer nisam zapisala datum al poslije ovog sigurno cu zapisivati.Da li je mogu da menstracija kasni zbog stresa i koliko dana je normalno da kasni menstruacija ??
Hvala unaprijed
|
ivaaaan
|
25.10.2012. 12:20
Curi mi kasni menstruacija vec 6 dana. Imali smo spolne odnose uvijek sa kondomom i provjereni su svi, jedino sto je prije 3 tjedna kondom pukao na pocetku spolnog odnosa i odma sam ga izvadio, sa oba dijela, nisam ejakulirao niti bio blizu ejakulacije. Pocele su je grudi boljeti prije 3-4 dana, ali nisu nesto tvrde, te se naravno sada brine da nije slucajno ostala u drugom stanju. Imali kakve mogucnosti?
|
|
25.10.2012. 19:55
pozxwq ,
može kasniti zbog stresa.
Ciklus dulji od 35 dana nije uredna ciklus.
L.p.
|
|
25.10.2012. 19:55
ivaaaan ,
vrlo male, al jedino test garantira.
L.p.
|