Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije

Autor Poruka

Megi_123

08.02.2012. 15:10

Dali se moze ostati trudan ako decko ne svrsi u mene.?

Silvana1507

09.02.2012. 19:55

Ima veliki problem jer me je izuzetno strah, nije da mi menstruacija kasni ali se nesto čudno dogodilo. Imala spolni odnos sa svojim dečkom prije mjesec dana i trebala sam dobiti menstruaciju 5.2. Dobila sam je taj isti dan ,iako mi nije uvijek točna, ali više ju nemam. Procurila sam taj dan jednom i više ne. Naravno koristila sam kontracepciju i dečko nije svršio u meni i ne vjerujem da bi mogla biti trudna, ali mi se pojavio bijeli iscjedak i citala sam negdje da je on moguć i u trudnoći.

Natalija Beljo, dr. med.

09.02.2012. 22:15

megi123 Ne.
Silvana1507 Nisam baš najbolje razumjela, ako pijete kontracepciju nema straha.

Silvana1507

10.02.2012. 16:35

Pijem, ali me strah jer mi se vise menstruacija ne pojavljuje ali me boli kao da imam. Ali pojavljuje mi se bijeli iscjedak. Hvala!

Tesana

12.02.2012. 04:25

Imam 17 godina i imam spolne odnose. Menstruaciju sam prvi puta dobila s 12 godina i do prije par mjeseci mi je znala kasniti (i to do tjedan-dva), ali se negdje nakon
ljeta stabilizirala. Zadnju menstruaciju sam dobila 27.12. i nakon 5-6 dana sam imala spolne odnose (ne prvi put u životu), međutim meni sada menstruacija kasni više od 2 tjedna. Koristimo prezervative i ništa se nije dogodilo i dapače provjeravamo kondom i prije i poslije odnosa. No kako su bili praznici, ja sam bila okrenula dan i noć (išla sam spavati oko 5-6 i dizala se oko 15h), također sam nakon praznika bila 2 tjedna na UN-dijeti i bila sam podložna svakakvim stresovima. Jako se brinem jer mi toliko kasni (pošto je u zadnje vrijeme stizala sa zakašnjenjem od dan-dva). Imam nekakav bijeli iscjedak i osjećam neke bolove u trbuhu, ali više ni sama nisam sigurna jesam li si ih umislila. Čak sam i 11. dan od kad je menstruacija trebala doći napravila test za trudnoću (primastick-onaj što može očitati 20hCG i piše da se može koristiti u bilo koje doba dana, a ja sam ga koristila ujutro poslije drugog mokrenja) i test je ispao negativan. Zanima me je li moguće da sam ipak trudna ili je možda stvar o dijeti na kojoj sam bila jer sam čula da ona može utjecat na poremećaj hormona? Što da radim? Hvala puno na pomoći!

Tesana

12.02.2012. 21:25

E da, zaboravila sam reći da smo poslijednji odnos imali 24.1., a test sam napravila 6.2., jesam li ga možda prerano napravila?

puella_incognita

12.02.2012. 21:30

Pozdrav! Imam 19 godina i već nekih godinu dana imam relativno redovitu menstruaciju, ciklus traje između 18 i 22 dana (maksimalno, u zadnjih par mjeseci 20 dana). Redovito imam spolne odnose, svaki put s prekinutim snošajem. Zadnju menstruaciju sam dobila 18.1. i onda je nisam dobila do jučer (to bi bio 25.dan), iako nisam sigurna je li to menstruacija pošto je inače poprilično obilna, a sada mi to više izgleda kao neki jako slabi krvavi malo smečkasti iscjedak. Od utorka imam užasno jake bolove, grčeve u donjem dijelu trbuha koji ne prestaju, jedino se povremeno mijenja intenzitet, a inače rijetko imam takve bolove, uglavnom tek prva dva dana kad dobim menstruaciju. Jučer ujutro sam napravila test na trudnoću ClearBlue i pokazao se negativnim. Zanima me postoji li mogućnost da sam trudna jer je prekinuti snošaj dosta nesigurna metoda i budući da mi ciklus traje tako kratko možda je još rano da test pokaže pozitivno? Ako ne, postoji li neki drugi uzrok kašnjenja menstruacije, npr stres ili vrijeme (iako sam stalno pod nekim stresom,ništa posebno se nije dogodilo u zadnjih mjesec dana) ili možda cista (do sada nisam imala problema s tim, na jesen sam bila kod ginekologa)? Trebam li možda ponoviti test za par dana ili otići ginekologu, ili nema razloga za brigu?
Unaprijed Vam hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

13.02.2012. 21:30

Tesana Od dijete , nije učinjen prerano.
puella_incognito Javite se ginekologu , vjerojatno cista.

freza777

13.02.2012. 21:50

Poštovana, imam 20 godina i oduvijek neredovitu menstruaciju. Ciklus mi traje od 31-38 dana, ovisno. Zadnju menstruaciju sam dobila 09.01.2012. Ne bi bilo razloga za brigu da u petak nisam imala prvi spolni odnos (zaštićen kondomom) zbog kojeg se, pretpostavljam, ciklus odužio. Danas, jučer i prekjučer još uvijek imam smećkasti iscjedak (vjerojatno zbog prvog odnosa). Znam da bih trebala sada otići ginekologu na prvi pregled s obzirom da sam imala odnose pa me zanima da li da pričekam još malo jer je normalno da mi i dalje kasni, hitno otiđem te koji su još sve mogući razlozi kašnjenja?

freza777

13.02.2012. 21:50

Još sam zaboravila napomenuti da su mi se javljali bolovi kao da bi menstruacija trebala doći, ali ništa jače nego inače.

Natalija Beljo, dr. med.

14.02.2012. 22:35

Možete pričekati i za kojih 6 mjeseci napraviti i prvi ginekološki pregled.

freza777

15.02.2012. 14:50

Hvala na odgovoru..evo i danas sam dobila menstruaciju.

Healy

15.02.2012. 23:15

Poštovana,

prije 6mj sam završila s korištenjem pilula i već sad 3mj imam odnose s dečkom, bez kondoma, ali s tim da ne svrši u mene. i do sad sam imala redovite menstruacije, bez obzira što smo bez kondoma i nije bilo problema. od prestanka uzimanja pilula ciklus mi je varirao od 35 do 39, zadnji je bio 39. i pazili smo tako i sada, ali meni menstruacije nema. trebala mi je, barem prema računanju, doći prošli tjedan, ali je nema makar sam imala kao razdoblje pms-a, povećanog izlučivanja sluzi koji još i sad traje, bjelkasto gusta sluz, bolili su me i jajnici i sve kako mi je inače prije nego ju trebam dobiti. sad me to sve skupa brine jer sam ova zadnja tri tjedna bila pod užasno velikim stresom tako da nisam nikako normalno funkcionirala pa da mi možda zato kasni i sada me brine da li sam trudna ili da li pričekam još do drugog tjedna pa da onda radim test...

Healy

15.02.2012. 23:15

..da, samo bi se nadovezala na ovo što sam prije napisala, znači prekinuti snošaj je korišten, bila sam užasno pod stresom i osim toga imam ciste na jajnicima..

irena37

16.02.2012. 16:15

Poštovana,
Imam 37 godina, u početku mi menstruacija nikad nije bila redovita i imalal sam ciste pa sam od ginekologa dobila Dianu. Pila sam dosta dugo godina ali sam odlučila prestati i tako je ne pijem već 2 godine. Te zadnje 2 godine mi je menstruacija bila redovita, osim prošle godine kada je u 7 mjesecu izostala ali sam drugi mjesec dobila normalno. Problem se pred kraj prošle godine. Zadnju sam imala 31.10.2011., u 11 mjesecu nisam dobila, a kada do kraja 12 mjeseca nisam dobila otišla sam ginekologu. Trudna nisam, nemam ciste, nešto mi je govorio o nekoj sluzi koja nije baš kak bi trebala biti ali nisam shvatila o čemu priča jer to navodno nema veze za menstruacijom. Dao mi je tablete Dufaston, i pila 5 dana po 3 dnevno, rekao da bi nakon što prestanem piti trebala dobiti za 3-4 dana ali ja sam dobila nakon 13 dana, točnije 13.01.2012. i trajala je 1.5 dan. Sada je već 16.2 i još uvijek nisam dobila. Ne bih htjela koristiti nikakve pilule jer se udajem i želim zatrudnjeti.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

17.02.2012. 00:40

Healy. Napravite test.
Irena 37 Napravite hormone.

Healy

18.02.2012. 03:55

da se nadovežem dalje.. napravila sam test jučer i negativan je. sad mogu samo čekati očito i drugi tjedan ponoviti test.

Natalija Beljo, dr. med.

19.02.2012. 22:30

Test je negativan tako da je lakše čekati.

Healy

20.02.2012. 22:20

ispričavam se što ponovo pitam, ali napravila sam i danas test, opet je negativan, nije bilo ni mrvice naznake druge crtice na testu, samo ta jedna jedina koja označava negativno. zvala sam ginekologa i razgovarala sam s medicinskom sestrom, objasnila sam joj sve i rekla mi je da ako mi menstruacija ne dođe do srijede da neka dođem. rekla mi je da bi me trebalo slati na vađenje krvi i uzv da se provjeri. da li je to potrebno ako su oba testa bila negativna i ako mi je ginekolog prije još rekao da imam policistične jajnike te da mi je i inače prije zbog toga bila neredovita. također mi je rekla da bi možda onda trebala dobiti neke tablete koje bi izazvale menstruaciju. zbilja me ovo brine što je nema još uvijek, a testovi pokazuju da nema trudnoće. pila sam Logest preko godinu dana tako da mi je malo čudno da se nakon toliko i sad nakon trenutne pauze od 6mj i redovnog dobivanja u tih sad 6mj ciklus nije ustabilio, a imam 20g i menstruaciju sam dobila s kojih 13g i znala sam ju sve do početka korištenja pilula ne dobiti po tri mjeseca čak...

Natalija Beljo, dr. med.

21.02.2012. 21:30

Kod PCO jajnika ciklusi su neredoviti tako da test bi pokazao.Sad se s ginekologom dogovorite što da pijte .

Nazad
1 ... 25 26 27 28 29 30 ... 59
Naprijed