Autor
|
Poruka
|
shinylicious__
|
22.02.2012. 20:30
Postovana,
u 4. mjesecu 2011 sam pila tabletu za jutro poslije.Tableta je djelovala,i poslije sam imala normalne menstruacije,neka 2-3 mjeseca.U 8. mjesecu menstruacija mi je kasnila 10 dana,i od 8. mjeseca svaki mjesec kasni barem 5 dana.Da li je moguce da mi je tableta poremetila hormone?Ovas mjesec sam Trebala dobiti 12.2,to bi bio 30 dan ciklusa ali nisam.Sa danasnjim danom to je 10 dana kasnjenja.Bila sam prehladjena,i poprilicno sam se smrzla na ovim velikim minusima ovog mjeseca.Imala sam odnose,ali zasticene,osim jednom kad uopce nije doslo doslo do ejakulacije.Da li da uradim test sto prije,ili da uzmem u obzir da mi se ciklus promijenio sa 30 na 35 dana,i da pricekam jos malo.Hvala unaprijed
|
Megi_123
|
23.02.2012. 15:15
Menga mi je kasnila oko dva tjedna i danas sam dobila mengu,znači krvarim ali malo mi je čudno to što nije tako jaka kao inače,više je kao posljednji dan menge :/ Test nisam radila, jer mi je i inače tako nekada znala kasniti ... Unatoč toj mengi dali postoji mogućnost da ipak jesam trudna.? :/
|
Megi_123
|
23.02.2012. 15:15
Htjela bi još dodati to da imam jake bolove u trbuhu baš kao i inače za vrijeme menstruacije
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.02.2012. 22:15
shinilicios Napravite test.
Megi_123 Nakon što mjesečnica završi javite se ginekologu radi pregleda jer može biti da je cista.
|
missja
|
24.02.2012. 11:00
Poštovana, imam jedno pitanje! U panici sam, imam 23 godine, inače imam redovitu menstruaciju...zadnju sam imala 1.1.2012.a prije toga 7.12.2011,.a prije toga 7.11.2011..i sad nakon 1.1.2012. mi još nije došla. Nisam nikad bila u spolnim odnosima, znači djevica sam još uvijek, ali moram napomenuti da sam u zadnjih mjesec dana pod velikim stresom zbog faksa i na UN dijeti sam već mjesec i pol, i kad su bile one mrzle temperature bilo mi je užasno hladno, i bila sam bolesna tjedan dana. Da li to ima veze s kašnjenjem? Mislim, inače sam ok što se zdravlja tiče, bavim se sportom 3x tjedno! Molim Vas pomozite, što da napravim??? Ne želim ić po doktorima i da me kljukaju nekakvim tabletama! Ako ova menga kasni, da li znači da će i druge kasnit ili dal ih uopće neću dobivat više?? (((
|
missja
|
24.02.2012. 11:00
hvala na odgovoru unaprijed
|
Megi_123
|
24.02.2012. 16:55
Doktorice, puno vam hvala na odgovorima ! Menga mi je danas normalna kao i prije znači nemam razloga za pravljenjem testa.?
|
jera22
|
Pozdrav,
Ja i moja cura smo imali spolni odnos. Njoj menstruacija kasni više od deset dana ( prije joj nije nikad kasnilo više od 7 i tvrdi da ima inače redovan menstrualni ciklus).
koristili smo kondom i eajkulirao sam barem 5 minuta poslje odnosa. Jako smo zabrinuti i volili bi da nam pomognete :/
|
kristinaaa20
|
dobar dan! imala sam mjesečnicu zadnju 23.1. računam si uvijek 28 dana-31 dan. ovaj mjesec sam trebala dobiti 19.2.-22.2 prošli mjesec mi je uranila jedan dan,a imala sam spolne odnose s prezervativom. također sam sada imala odnose s prezervativom,ali jednom nam je skliznuo ali dečko nije ejakulirao u mene. sada mi mjesečnica kasni 2 dana.imam bol u grudima kao i prije svake mjesečnice i bol u stomaku,ali sam ja ko zabrinuta i nervozna i mislim da time još pospješujem kašnjenje.pa me zanima Vaše stručno mišljenje teko toliko da se malo smirim. Hvala vam puno unaprijed. pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.02.2012. 13:50
Megi_123 Ne.
jera Ako kondom nije puknuo još pričekajte.
kristinaaa20 Samo mirno i doći će.
|
missja
|
25.02.2012. 19:55
Poštovana Natalija,
Molim Vas možete li mi odgovoriti na poruku!??
Hvalaaaaa
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.02.2012. 19:25
Na vaše pitanje sam odgovorila pod drugim topicom jer ste pisali na dva mjesta.
|
fcb86
|
26.02.2012. 20:45
Postovana, imam redovno spolne odnose sa djevojkom i ponekad koristimo zastitu ali u vecini slucajeva ne. Dosad nismo imali nikakvih problema, sa pravovremenim prekinutim snosajem, redovno je imala mjesecnicu. Medjutim, zadnju je dobila 24.1. i po nekom proracunu trebala je dobiti opet otprilike 24 februara medjutim kasni joj vec 2 dana a nema predmenstrualnih simptoma, samo bijeli iscjedak koji se stalno 'prisutan'. Da li imam razloga za brigu i koliko vremena bih trebao jos cekati pa da 'reagujem' ukoliko joj se ne pojavi? Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.02.2012. 20:50
Ako joj ne dođe za 10 dana napravite test.
|
Aleksandar89
|
28.02.2012. 09:25
Postovana,
molio bih za vase mishljenje o situaciji u kojoj se trenutno nalazimo moja djevojka i ja.
Uzimala je Jasmin kontraceptivne tablete 7 mjeseci, ali je prestala zbog jakih i cestih glavobolja.
Prekid u uzimanju kontracepcije se desio 23. sijecnja, a menstruaciju je dobila 25. sijecnja.
Od tada, imali smo odnose 4. i 5. veljace, naravno, uz koriscenje kondoma.
Trebala je da dobije 24.veljace, sto znaci da joj kasni 4 dana.
(Inace je imala redovne menstruacije, na svakih 30 dana)
Da li je moguce da joj kasni zbog neuzimanja tableta ili zbog stresa, posto se poslednjih tjedan dana neprestano brinula, prvo zbog obavjeza na fakultetu, a onda i oko ove situacije. Da li ima razloga za brigu?
Unaprijed hvala
|
uplasena123
|
28.02.2012. 21:35
Poštovana doktorice...
Menstruacija mi kasni 2 tjedna, nisam imala spolni odnos, 23.02. započela mi je gnojna angina i pila sam tablete silapen. Ima li to kakve veze s kašnjenjem? Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.02.2012. 22:50
Aleksandar89 Zbog prestanka pijenja OHC kasni.
uplašena 123 Može.
|
hela30
|
16.03.2012. 12:55
Poštovanje draga doktorice... Evo i ja imam nekoliko pitanja vezanih uz kašnjenje menstruacije..koja je trebala stići 07.03,znači kasni 10 dana (inače je jako redovna). Ja i suprug smo imali s.odnos 02.03 s tim da je svr. u mene. S obzirom da tada kao nisu bili plodni dani...pitam se dali je moguće da je ovulacija kasnila i da su baš tada bili plodni,jer prije toga nismo imali odnos (muž bio odsutan). Test sam napravila (dva),oba negativna,ali ako je bila zakašnjela ovulacija dali je moguće da je još rano da test pokaže trudnoću. Voljeli bi još jednu bebicu pa se eto nadamo ... Simptome neke za sad nemam osim šta me prepone malo bole...neka lagana bol,ništa drugo... Hvala Vam doktorice na strpljenju i odgovoru Pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.03.2012. 22:05
Može se ovulacija pomaknuti , ali bi test pokazao; tako da bol koju osjećate vjerojatno je od mjesečnica koja je na putu.
|
folcika
|
22.03.2012. 11:50
pozz doktorice,
evo ovako, imam 20 godina, jucer sam napravila test za trudnocu nakon sto mi je kasnila menstruacija 11.dan (neznam koji je test onaj je sa crticama gdje se ukapaju 4 kapi mokrace) i negativan je, danas je 12.dan i jos nema menstruacije, nema mi uopce onih simptoma da cu je dobit ( osim prekjucer kad me je malo stomak bolio). imam odnose sa deckom, koristimo kondom al smo mozda 2 puta u proslom mjesecu i bez kondoma ali naravno nije ejakulirao u mene. Molim vas odgovorite mi sta mi se dogadja, jel test mozda pogrjesio ili ? dogodilo je se jos 2-3 puta da mi menstruacija kasni oko 7 dana al nikad ovako dugo...
|