Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


triquilar


Autor Poruka

Miaaa

13.04.2009. 12:10

Ma nisam se prejela,taman... happy To mi je počelo odmah prvi dan pauze...Ali dobro je,drago mi je da nema veze s pilulama... Kad se ima krvarenje u pauzu,jel onda definitivno nema trudnoće happy ? Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.04.2009. 15:45

Da.

izbor

10.06.2009. 22:25

Doktorice,
da li Triquilar ima utjecaj na debljanje? I akne?
I koje se sve tablete za glavobolju smiju koristiti uz Triquilar?

Zahvaljujem na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.06.2009. 23:30

Deblja se od hrane, ali pilule mogu pojačati apetit. U principu sve dobro djeluju na akne. Za glavobolju možete koristiti što i inače.

lucija_os

11.06.2009. 17:45

Draga doktorice,počela sam piti triquilar,i zanima me nakon koliko vremena on počne djelovati?i čula sam da su nekim curama počele rasti dlake na licu nakon određenog vremena što su pile triquilar.je li to moguće?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.06.2009. 20:15

Nije moguće. Molim pročitajte temu Obavezno pročitati.

idana_85

27.09.2010. 17:30

Postovana doktorice,
Pijem triquilar redovno. Prije trudnoce sam ga pila. I Godinu i pol nakon poroda, kada sam prestala dojiti pocela sam ga piti opet i sve je savrseno funkcionisalo. Sada sam na sredini pakovanja i od jucer me bolio malo desni jajnik, nocas me budio bol po dnu stomaka, a danas pomalo krvarim, cini mi se kao da je pocetak mjesecnice i nista mi nije jasno. Kako kad sam na sred pakovanja? Naravno, svako pakovanje pocnem piti u isti dan, pa sam tako i ovo pocela srijedom, treci dan mjesecnice. Molim vas recite mi zasto bi se to moglo desavati. Hvala puno unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

27.09.2010. 21:07

Kako ste opisali može biti da je puknula neka mala cistica , ako to smečkasto prestane odlično , vi pijte dalje ali ako počnete krvariti kao da imate mjesčnicu javite se svom ginekologu.

DeeDee8

21.10.2010. 18:20

Dobar dan!

Danas prelazim s Yaza na Triquilar, mensturaciju sam danas dobila te mi je ginekolog rekao da odmah pocnem pit triquilar iako mi je ostala jos jedna bijela tabletica yaza. Zanima me jesam li odmah zasticena cim popijem prvu ili trebam neku dodatnu kontracepciju jos neko vrijeme?

LIjep pozdrav happy

Natalija Beljo, dr. med.

24.10.2010. 12:15

Jeste odmah ste zaštićeni.

Eveline

06.11.2010. 12:55

Postovana, koristim Triquilar i zelim da mi menstruacija izostane iduci mjesec, pa me zanima kako to postici? U uputsvima se spominje da se moze odgoditi 10 dana tako da se nastave piti zadnjih 10 tableta, ali se ne spominje cijeli mjesec. Trebam li samo nastaviti uzimati iduce pakiranje, bez pauze, ili...? Nemam iskustva s "pauziranjem" menstruacije, a ovaj put mi je zaista vazno. Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

06.11.2010. 19:20

Samo nemojte raditi pauzu , već nastavite sa novim pakiranjem kada popijte zadnju tbl.

MALAL

01.12.2010. 21:15

Poštovana!
Prešla sam s Diane35 na Triquilar, kako piše u uputstvu Triquilara tj. nakon zadnje tbl. Diane sljedeći dan započela sam s 1. tb. Triquilara.

Nisam dobila menstruaciju još, ali imam sve simtome (bol dojk, napuhanost, razdražljivost), pa me zanima da li se na takav način ustvari preskače menstruacija ovaj mjecec ili je moguće da ću je ipak dobiti?

Natalija Beljo, dr. med.

02.12.2010. 23:25

Preskačete mjesečnicu za ovaj mjesec.

annabelle

05.12.2010. 14:50

Poštovani,
imam problema s aknama još od razdoblja puberteta. Kada sam imala 15 god prepisane su mi Diane 35 tablete i sve je bilo super dok sam ih pila,par kilograma sam dobila,ten mi je bio savršen. Pila sam ih negdje oko godinu i pol dana,međutim nakon prestanka je jako brzo nastupio nagli pad kilaže i akne su se vratile u još gorem obliku. Iza toga sam izgubila menstruaciju u imala mikrocistične jajnike(koje danas više nemam) i trebalo mi je jako dugo dok je menstruacija počela opet spontano dolaziti. Nakon toga sam liječenje nastavila na kozmetičkoj bazi,pila tablete Roaccutane u 2 navrata,par godina je to bilo u nekom stanju mirovanja i sad se opet vratilo,akne u području vrata i linije čeljusti i dio lica kod ušiju. Bila sam na uzv jajnika i rečeno mi je da nemam policistične jajnike,nalazi hormona su mi u granicama normale,međutim rečeno mi je da imam anovulaciju,tj. folikul ne prsne već se pretvara u cistu. A meni akne i buknu negdje oko datuma očekivane ovulacije i stoje upaljene sve do menstruacije,tada mi se lice malo očisti i onda sve ispočetka oko ovulacije. E sad,moje pitanje u vezi Triquilara - doktor mi je radi akni prepisao Diane 35,međutim kako ja nemam nijedan razlog iz kojeg se one daju,ni policistične jajnike ni višak androgenih hormona(osim možda na sredini ciklusa radi anovulacije),a i prije sam imala loše iskustvo s njima nakon šta ih prestanem piti bi li meni mogao pomoći Triquilar da to držim pod kontrolom,tj.bi li mi on mogao popraviti ten? Ili neki drugi niskodozirani kontraceptiv,ove Diane mi se čine previše teške za moj problem,a i teško podnosim prestanak uzimanja. Imam jedno dijete i planiram imati još djece pa ne bi htjela dodatno zakomplicirati stvari uzimanjem krivih ili preteških tableta.
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

05.12.2010. 19:40

Onda bih Vam savjetovala Yaz , djeluje na ten i niskodozirni je.

annabelle

06.12.2010. 20:26

Možete mi molim vas reći koja je razlika između Diane 35 i Yasmin i koliko dugo mogu uzimati Yasmin bez pauze te da li moram napraviti pauzu nakon prestanka uzimanja Yasmin kada poželim zatrudnjeti? Jer mi je liječnik rekao da nakon Diane moram napraviti bar 2 mjeseca pauzu prije trudnoće.
Puno hvala

jeje

06.12.2010. 21:20

poštovana doktorice,
pila sam tablete triquilar nešto duže od godinu dana i prestala sam piti 25.11. tada mi je završio i ciklus.danas nam je prilikom snošaja skliznuo kondom.pošto ja studiram u zagrebu, ovdje ne mogu dobiti recept za pilulu za dan poslije,a doktorica mi je u splitu.imam još uvijek recept za triquilar i kupila sam novu kutiju.zvala sam doktoricu i ona mi je rekla da odmah popijem tri tablete i da kroz iduća 2-3 dana pijem svako jutro i večer po tri tablete.po svemu što sam ovdje pročitala mi se to čini pretjerano pa bih Vas zamolila za drugo mišljenje o tome što da učinim.unaprijed Vam hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

07.12.2010. 15:05

anabelle Razlika je u dozi hormona, Yasmin ima manje. Po novim spoznajama kod nisko dozirnih nije potrebna pauza, ali mi se (neki) ginekolozi još uvijek držimo da je poželjno napraviti pauzu prije trudnoće bar 3 mjeseca.
jeje Popijte 3+3 .

Sick&tired

10.01.2011. 23:07

Pozdrav!

Uzimam Yaz vec 9 mjeseci na preporuku ginekologa zbog policisticnih jajnika. Prva dva-tri mjeseca sam imala problema tipa nervoza, razdrazljivost, promjene raspolozenja, bolne grudi, mucnine, glavobolje. Onda je sve prestalo i smirilo se i neka 3-4 mjeseca je sve bilo savrseno, nisam osjecala ama bas nista. Posljednja 2-3 mjeseca su mi katastrofa. Apetit mi divlja, nikad nije bilo ovako, ni u najgorem PMS-u, uzasno sam depresivna i razdrazljiva i grudi me cesto bole, u nejednakim intervalima, nevezano za onaj bol koji sam uvijek prije mjesecnice osjecala. Grozno se osjecam, ali mi se ne prestaje sa uzimanjem zbog zastite. Ima li neka druga opcija, meni ova raspolozenja postaju nepodnosljiva. Svakako cu otici svom doktoru, ali to je malo procedura dok dobijem termin, zelim da mu odem upucenija svakako. Unaprijed hvala.