Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4004 | Broj poruka: 14423

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

Diane 35

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ema

01.04.2003. 08:37

Molim vas da me savjetujete,imam 25 god. ginekolog mi je propisao Diane 35 zbog problema sa aknama ali malo nakon početka uzimanja pojavio se niz problema, od učestalih glavobolji, povišene temp. oko 37.2 (trajala je oko mjesec dana), kvržice ispod pazuha koje su nestale nakon 3 dana i zatim neke promjene na koži(počele su se pojavljivati prije 2 mjeseca), nalik na Groznicu mačje bolesti no bila sam kod dermatologa nedavno i ona mi je rekla kako je to vjerojatno od neke alergije. Propisala mi je kreme Triniderm i D Panthenol i oralno uzimanje Dimidrila od toga mi se povlači, ali mene zanima da li je ovo posljedica Diana 35(koje sam prestala uzimati prije 2 mjeseca) ili alergije? I koristim Skinoren kremu već 2 tj. dali je to dovoljno za borbu protiv akni i dali se nanosi samo na akne ili po cjelom licu?
Unaprijed hvala

dr. Suzana Ljubojević

09.04.2003. 03:52

U koliko ste prestali uzimati Diane 35 prije 2 mjeseca one Vam sigurno ne stvaraju gore opisane simptome. Dimidril tablete su antihistaminici i one se koriste u liječenju alergija. Kod Vas se ipak vjerovatno radi o nekom vidu alergije jer i sami navodite da Vam se od njih kožne promjene povlače.
Skinoren krema svoje rezultate daje tek nakon 3-4 tjedan korištenja! Savjetujem je nanostiti u večernjim satima jer u sebi ima azaloičnu kiselinu koja ponekad u kontaktu sa suncem može stvarati tamne mrlje. Preko dana koristite neku hidratantnu kremu za lice. Skinoren krema se u početku nanosi na kožu cijelog lica a potom samo na novonastale akne.