Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


gljivice u uretri


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

cvrcko

10.04.2011. 17:40

Poštovani,
Prije 4 mjesecasam imao nezasticeni seksualni odnos i dobio sam gljivice po glanse koje su prosle nakon upotrebe Canesten kreme i do dan danas se nisu vracale. Kasnije sam primjetio da mi je otvor uretre crvenkast i uradio pretrage na klamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu i bakterioloski aerobno, i sve je negativno. Nikakvih tegoba nemam (u vido iscjetka, svraba i sl.), osim crvenila otvora uretre i crvenih tockica koje se jedva primjecuju kad je penis spusten, a izrazenije su sve vise kad se penis vise ukrucuje. Doktorica opce medicine mi je dala tabletu Diflucan od 150 mg, ali nakon tjedan dana nekog pomaka nema, pa ce vjerovatno trebati jos takve terapije. Zanima me vase misljenje o tome i sto raditi ako se ni nakon nekoliko tjedana stanje ne popravi, a cuo sam da se ovakve upale tesko i dugo lijece? Nisam seceras, rekreativno se bavim sportom, te sam zadnja dva dana ugljikohidrate sveo na minimum i nastojat cu se toga pridrzavati tokom terapije.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.04.2011. 21:20

Mislim da nije potrebno da uzimate Diflucan, jer promjene oko vanjskog ušća uetre ne govore u prilog gljivičnoj infekciji (za razliku od promjena na glansu). Osim toga, Vama su svi mikrobiološki nalazi uredni. Da postoji neki mikroorganizam, on bi bio izoliran pretragama koje ste Vi napravili. Mislim da Vam nije potrebna terapija (nemate znakova infekcije, vjerojatno se radi o blagoj iritaciji).

cvrcko

12.04.2011. 10:46

Hvala na brzom odgovoru,
Pozdrav

cvrcko

14.05.2011. 23:15

Evo mene opet,
Radio sam urinokulturu i bris na gljivice, sve je OK. Pustio sam penis neko vrijeme na miru, bez stalnog otvaranja i gledanja u uretru, ali stanje s ene mijenja. Znaci akd je penis spusten, ne vidi se nista osim neke male tamnije tockice sa lijeve strane unutar uretre, a kako je erekcija veca, to crvenilo ( koje izgledom podsjeca na krastu, znaci poprima nepravilniji oblik) dolazi vise do izrazaja. I dalje nemam nikakvih tegoba i dermatolog koji mi je to pogledao dok je penis bio skroz spusten je rekao da mu to izgleda OK, ali i meni izgleda ok dok je takav. Sad me samo jos zanima da li bi oni nalaz na aerobe pokazao da su tu bile i anaerobne bakterije te koliko je klamidija utjecala na nalaz za aerobe (jeli moguce da zbog klamidije nisu pronađene druge bakterije)?

cvrcko

14.05.2011. 23:15

...isto tako bih napomenio da mi se u dva navrata pojavilo blago crvenilo na glansu i to promjera mozda 1cm, jedanput pored uretre a drugi put na gornjoj strani glansa.... Hvala unaprijed na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.05.2011. 00:10

S vašim spolovilom sve je u redu. Ne postoje bolesti samo u erekciji. Bakteriološki bris uključuje i aerobne i anaerobne bakterije (ne postoji posebna pretraga na aerobe i anaerobe), a pretraga na klamidije ne utječe na druge nalaze.

cvrcko

15.05.2011. 17:31

Hvala na brzom odgovoru,
Isto mi je i rekao dermatolog u kojeg sam nedavno bio, ali sam htio cuti jos jedno strucno misljenje.
Pozdrav