Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


hpv bradavice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

plavusa123

02.05.2011. 15:45

već dvije godine imam hpv niskorizični imala sam spolni odnos s suprugom i do sada nije bilo nikakvih problema. Sada su se kod njega na penisu pojavile sitne bradavice i odlazi kod dermatologa da mu s nečim to premazuje ili to pali kaže da se to puši . Naručuje ga svaka dva tjedna ali on tu nevidi nikakvog pomaka da li to mora tako i da li ima nešto da se to kod kuće premazuje , koliko to liječenje inače traje i hoće li te bradavice nestati?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.05.2011. 10:00

Vaš je suprug (najvjerojatnije) od Vas dobio kondilome koji su uzrokovani HPV-om. Inkubacija je duga, te nije neobično da su se oni pojavili i nakon 2 godine spolnih odnosa. Kod njega se vjerojatno radi o premazivanju podofilinom i elekrokoagulaciji ili elekrokauterizaciji. Riječ je o uobičajenim postupcima kod kondiloma. Liječenje je dugotrajno i potrebno je mnogo tretmana. Za terapiju od kuće dolazi u obzir Aldara krema (imiquimod) koja se primjenjuje obično 3-4 puta tjedno kroz nekoliko tjedana.