Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Kreme sa Ureom, i slicno ???


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

NiN

21.11.2007. 11:10

Postovani,

Molim Vas da mi kazete da li je pametno ( korisno i bezbedno ) kosititi neki od Uriage ( ili Eucerin ... ) proizvoda namenjenih suvoj kozi, u slucaju dijagnoze LSA kos muskarca ? Naime, ja klasicne simptome kao sto su svrab, upala i crvenilo nemam, tako da jos uvek nisam morao da primenjujem tarapiju kortikosteroidnim kremama, meni se jednostavno vremenom koza oko frenuluma i prepucijuma susi ( kao kada bilo koji deo koze previse operete sapunom, pa ga isusite na zraku ), i polako ( veoma polako, mesecima ) mali delovi postaju zadebljani pretvarajuci se u skleroticna zrnca koja mi onda doktor uklanja tecnim azotom ( dva puta na godinu ). Koza mi nije neelasticna, i jos uvek nisam imao problema sa fimozom. Do sada sam samo izbacio sapun i poceo koristiti Eucerin ulje za tusiranje, pa je vec znacajno bolje. Stoga Vas pitam da li je uputno koristiti neku od krema svakodnevno posle parnja kako bi se taj proces stvaranja skleroticnih plaza i zrnaca usporio. Citao sam dosta o kremama sa Ureom, o kremama iz Uriage programa "Keratosane", "Pruriced", "Cu-Zn", "Bariderm", "Emolliente extreme", i nisam pametan da znam da li neka, i koja od ovih krema sme da se koristi u mom slucaju.
Molim Vas za savet, koji od ovih preparata bi bio efikasan u mom slucaju ?
Da li se uopste na genitalijama smeju koristiti kreme sa Ureom ?
Hvala unapred.

Dinko Kaliterna, dr. med.

27.11.2007. 11:20

Terapija izbora kod vas je obrezivanje ! Savjetujem od Uriaga Bariderm mast i što češće je mažite ali poslušajte moj savjet svakako u vezi obrezivanja.

NiN

29.11.2007. 15:00

Postovani,

Poslusao sam Vash savet i poceo da trazim odgovarajuceg urologa/plasticara za ovu intervenciju, s'obzirom da sam kao mali imao opreaciju urodjene hipospadije ( nikada kasnije zbog toga nisam imao problema ), pa je uraditi cirkumciziju u mom slucaju malo zahtevnije, i urolog mi je savetovao da zajedno pronadjemo odgovarajuceg "plasticnog" hirurga. To ce biti obavljeno u roku od 2 meseca.
Do tada, potvrdite mi samo da li je bezbedno koristiti Bariderm mast na pomenutom mestu, s'obzirom da to nije prcizirano na samom proizvodu koji sam u medjuvremenu po Vashem savetu nabavio ?

Pozdrav.

Dinko Kaliterna, dr. med.

03.12.2007. 12:20

Samo mažite, javiite se nakon zahvata.

NiN

14.02.2008. 09:25

Zahvat obavljen uspesno kod plasticnog hirurga ( obzirom na ranije u detinjstvu korigovanu hipospadiju ). Ostavljeno je jako malo kozice ( ali ne unutrasnje, nego spoljasnje ) tako da jedva prekriva obod glavica i to samo kada je penis najopusteniji ( najmanji ). Sve je sada lepo suvo, bez zadrzavanja vlage od urina i slicno. Kako dalje da se ponasam ? Cime ( kojom kremom ) dalje negovati ? Da li samo Panthenol, ili Solcoseryl ? Bilo kakve smernice za dalje ?

Pozdrav.