Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Streptokok ili nešto drugo ?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MisterNo

09.03.2009. 23:35

Poštovanje,

imam 29 godina i objasnit ću kronološki šta mi se dogadjalo.
Negdje prije mjesec dana dobivao sam simptome gripe. Visoka temperatura, bolovi po cijelom tijelu, malaksalost.
Sutradan ujutro osjetio sam te iste simptome u jačoj mjeri i dosta mi se teško bilo dignut iz kreveta, imao sam također jake glavobolje. Nakon par sati
kad sam odlučio da si odem uzet nešto za skidanje temperature primjetio sam osip po rukama, ispod pazuha, stomaku i nogama. Buduci da je bila subota otišao sam u Draškovićevu u ambulantu. Doktor me pregledao, izvadili su mi krv, leukociti su mi bili na 15. Po tim simptomima doktor je zakljucio da imam šarlah. Dao mi je antibiotike, augmentin, da pijem. Ono što je njemu bilo čudno kod svega toga je da nisam imao upalu grla.
U ponedjeljak sam se javio svojoj doktorici i njoj isto nije ličilo na šarlah te me je poslala u zaraznu. Gore su mi vadili krv i doktor me je pregledao te se njemu isto nije činilo kao šarlah jer osip nije odgovarao šarlahu a leukociti nisu bili tolko visoki. Mislio je da je nesto virusno ali mi nije mogao dati dijagnozu. Rekao mi je da opet dođem za dva dana pa da vidimo da li će se simptomi povući - osip, temperatura i glavobolja.
Dva dana poslije, opet sam otisao na zaraznu. Primila me neka druga doktorica. Simptomi su se poeli povlačit. Temperatura je pala, glavobolja prošla i osip se počeo povlačit. Ova doktorica mi također nije mogla reći šta mi je je nisu mogli utvrdit da li mi se simptomi povlače zbog antibiotika ili sami od sebe. Ona mi je predostrožnosti radi
rekla da popijem antibiotike do kraja ( 10 dana ).
Nakon toga otisao sam kod svoje doktorice i ona mi je rekla da popijem samo antibiotike koje imam u jednom pakovanju ( 7 dana ) te da se javim poslije.
Buduci da nisam imao mira zbog toga ja sam si nabavio augmentin za jos 3 dana tako da pokrijem tih 10 dana kolko je potrebno da se pije.
Iza sam otisao kod svoje doktorice, izvadila mi je krv, sve je bilo u redu, te mi je zatvorila bolovanje.

E sad, dan iza toga počela mi se ljuštit koža na dlanovima, naglo plikovi su se stvarali i mogao sam površinski gulit kožu na tim mjestima. Ja sam pokušao to ignorirati ali zbog ove bolesti prije nakon para dana odlučio sam se javit doktorici. Kad sam došao kod nje nije joj bilo jasno zašto mi se to događa te me httjela poslati opet na vađenje krvi te dermatologu. Pitala me jesam li nešto radio taj dan, ja sam rekao da jesam, da sam čistio stan. Onda smo ustanovili da sam brisao prašinu par sati krpom bez rukavica sa tekučim prontom za prašinu ( ne sprej ). I stvarno plikovi su mi se počeli javljat odmah iza čišćenja. Doktorica je rekla da mi se to desilo zato što mi je imunitet pao. U ljekarni sam uzeo balzam sa nevenom i to sam mazao na ruke. Nakon 6-7 dana koža se na oba dlana u potpunosti ogulila i sad je ok.

E sad, par dana nakon što mise sva koža na dlanoviima ogulila a prije 4-5 dana počela mi se gulit i koža na stopalima , oko prstiju ( a s njima nisam brisao prašinu happy ). Ja odem opet kod doktorice i ona mi je dala rojazol kremu da mažem po nogama te da joj se javim 2 tjedna nakon prestanka mazanja. Ja sam potrošio jednu tubu ( dobio dvije ) i guljenje ne prestaje, sad se guli i po tabanima.

E pa mene zanima šta da radim? Da opet odem kod doktorice ili da pustim da se oguli koža i na tabanima do kraja? Da poslušam doktoricu i mažem rojazol i ovu drugu tubu pa joj se javim nakon 2 tjedna ko što je rekla?

Može pomoć sa savjetom šta bi ovo moglo biti i šta dalje. Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.03.2009. 09:30

Mislim da će ljuštenje na tabanima samo proći (ili već je). Svakako ne bih mazao Plimycol cr.