Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija i ovulacija


Autor Poruka

jopa1990

21.05.2012. 22:20

Poštovani, imam pitanje, ne znam ni kako bih ga postavila. U kratko - prije kojih 5 mjeseci sam prestala piti kontracepcijske tablete. Nakon toga su mi menstruacije postale kraće i bolnije. Više ne dolaze svakoh 28 dana nego od 28 do 30 i traju do tri dana, s tim da taj prvi dan i nema krvi, više bol, drugi dan nešto krvi i treči/četvrti dan koja kapljica .. a dio koji mene 'brine' je taj šta se već nakon tih tri četri dana menge osječam ko da mi počinje ovulacija i traje do sljedeče menge.. tj imam simptome pms-a puno duže nego kako sam bila bila prije tableta imala te simptome kojih tjedan dana prije menge.. pa me brinu plodni/neplodni dani i ovulacija da se to nije odužilo i jel to uopče moguče jer nisam imala odnose od kada sam prestala piti tablete, al namjeravam uskoro pa pitam šta se to dešava ?
Unaprijed vam hvala puno na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.05.2012. 21:55

Poštovana, ne vidim ništa neubičajno u vašem slučaju. Jajnici sad funkcioniraju kao i prije. Ovulacija je obično sredinom ciklusa i to se nije poremetilo.
Ne znam zašto prekidate daljnje korištenje kontraceptiva ako ste imali puno pozitivnih strana uzimanja?

jopa1990

23.05.2012. 20:25

Poštovani doktore,
tablete sam uzimala čisto radi zaštite od neželjene trudnoće kada sam imala partnera, sada ga više nemam i zato ih više ne koristim, a i nisu mi baš dobro sjele, mučno mi je bilo od njih, ali sam ih i usprkos tome uzimala jer je strah bio veći, a ovo sam sada čisto informativno pitala jel moguće da da mi se ciklus malo poremetio jer prije tableta menga mi je trajala pet dana i svaki dan je bilo normalno krvarenje osim možda peti dan, i nisu bile toliko bolne, a sada sam primjetila da kraće traju, s dvostruko manje krvi (više sliče ovoj mengi na tabletama), ali da su bolnije i da dosta rano počnem osječati sitna probadanja u trbuhu kakva inače imam sredinom ciklusa, tj. kad je ovulacija.. pa me to malo muči.. al ako kažete da nema problema, vjerujem vam. Hvala još jednom na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.05.2012. 21:40

Poštovana, mislim da je sve u redu. Menstruacija vam dolazi na vrijeme, menstruacije subolne, to što su oskudnije ne smatram problemom.
Savjetujem nakon menstruacije da napravite uzv pregled.