Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ALERGIJSKI RINITIS


Autor Poruka

anchica66

22.03.2013. 16:50

Pozdrav. Moje tegobe su stalni uglavnom sluzav iscjedak iz nosa i kašljucanje tokom cijele godine, a posebno sad u proljeće. Koristim claritine 1 tbl uvečer i avamys sprej ujutro. Međutim koliko god se trudim ne izlagat se prirodi, tegobe su dosta učestale i iscrpljujuće. Nisam napravila nikakvu obradu jer mi se čini da je dijagnoza gotovo jasna pa me zanima da li je ipak potrebna obrada da se potvrdi i koja točno te koliko dugo se preporuča koristiti ovaj sprej za nos. Postoji li još kakva terapija? Puno hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

21.05.2013. 15:00

Poštovani, terapija se uvijek svodi na kombinaciju kortikosteroidnog spreja u nos i antihistaminika, ali neobično je važno pravovremeno početi sa terapijom. Naime, ukoliko učinite alergološko testiranje, moći ćete pratiti peludni kalendar i tako planirati početak terapije 2-3 tjedna prije početka cvjetanja. Također, kod sezonskih alergija, moguće je ići na hiposenzibilizaciju u zimskim mjesecima i tako trajno riješiti problem.