Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Asimetrija


Autor Poruka

vanja11111

26.05.2013. 13:55

Postovani,prije mjesec dana sam primjetila da mi je desni krajnik uvecan u odnosu na lijevi(nije velika razlika,ali primjetno je).Takodjer,na desnom se pojavila bijela okrugla izraslina vel.3-4mm(tek na dodir se osjeti da nije glatka da je blago izbocena) ne moze se skinuti sa krajnika.krajnik me ne boli,dobro se osjecam,nemam smetnje. Prije mjesec i po sam bila kod obiteljskog doktora koji je konstatirao da su krajnici malo crveni, poslao me da vadim sliku i nalazi su bili odlicni. Mozete li Vi na osnovu ovog opisa iskljuciti karcinom krajnika, posto sam malo hipohondar. Pusac sam(pola kutije dnevno) i ponekad konzumiram alkohol. Imam 23.godine. Unaprijed hvala!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.06.2013. 05:15

Poštovana, nemate karcinom nego kroničnu upalu nepčanih tonzila. Bijela tvorba predstavlja odljuštene i vjerovatno inkapsulirane epitelne stanice tonzilarnih kripti. Ukoliko su vrijednosti AST-a u granicama normale, nemate barem 4-5 godišnjih gnojnih angina i tonzile ne predstavljaju žarište, tada niste kandidat za tonzilektomiju.

tihanacarp

22.06.2013. 12:00

ja bih ovdje nešto pitala, jer mi na nedavno postavljenu temu nitko ništa nije odgovorio...ja sam bila kod orl, napravila sam nalaze krvi, nalaze štitnjače i sve je rečeo da je kristalno čisto i nalazi krvi su odlični, ja često u zadnjih desetak dana osjećam kao da mi nešto smetana lijvoj strani u dnu jezika, nema crvenila niti slično, ali mogu napipati da je lijevi kraj jezika kao otečen, ali to ne boli i meko je...navodim da već 3 mj imam veliki strah od bolesti i kada sam to napipala jako sam se uplašila...bojim se da je to nešto, a orl na pregledu kaže da je sve ok...znam osjećati bol u lijevom uhu i ispod njega, nedavno sam vadila jedan umnjak koji mi je zadavao muke, od tada su bolovi rijeđi i daleko slabiji...ne znam da li je moguće da je dno jezika tako asimetrično. Nekada sam imala bronhijalnu astmu, te edem na grlu jer mi je na toj strani ostao dio mandule koje sam operirala kada sam imala 3 godine. edem sam riješila na fonijatriji u ZG...bilo je to davno i ne sjećam se kakve sam tada točno imala teškoće. sada imam 34 g i strašno se bojim karcinoma. U mojoj obitelji koliko znam nitko nikada nije imao malignu bolest, mama je imala benigni tumor na mozgu i operirana je 1994. i hvala Bogu i dan danas je živa i zdrava. navodi još da imam neku flekiciu na donjoj usni veličine pola zrna riže već dulje vrijeme, ona ne mijenja ni veličinu , ni boju...ne znam uopće od kada se pojavila, jer sada svašta primjetim na sebi, ona je svijetlija od boje usne, pokazala sam orl i ona je rekla da to nije ništa da garantira...zanima me što mi vi možete reći i da li se trebam bojati nečeg težeg i ići dalje na pretrage? Hvala puno i nadam se da ćete mi sada nešto odgovoriti, hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

08.07.2013. 12:15

Poštovana, mislim da ste osvijestila da sa ORL strane imate samo blage i prolazne tegobe koje ne zahtijevaju daljnju dijagnostiku i terapiju. Asimetrično zadebljanje pri korjenu jezika može biti lingvalna tonzila ili okusna papila i kao takve ne potrebuju terapiju. Međutim, zbog psiholoških tegoba, pretjeranog i neopravdanog straha od bolesti, preporučujem pregled odgovarajućeg specijaliste.