Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


oteklina u dnu jezika s lijeve strane


Autor Poruka

tihanacarp

18.06.2013. 09:45

Poštovani....stvarno trebam pomoć, savijet...imam 34 godine i borim se već 3 mjeseca sa užasnim strahom od bolesti koji je izbio onako preko noći...no uz sve to prije osam dana osjetila sam da me nešto žulje na kraju jezika na lijevoj strani, napipala sam da je to neka oteklina, tj na desnoj nije tako. Oteklina je meka , nije tvrda, sluznica je normalne boje. Inače kada sam imala 3 godine operirala sam krajnike, i na lijevoj strani je ostao komadić krajnika. u kasnioj dobi oko s1 17 g imala sam edem na grlu koji sam riješila terapijama na fonijatriji u Zagrebu...ali se više ne sjećam koje sam imala simptome i kako sam do tamo došla.....alergična sam na grinje i prašinu, te imam psorijazu...bila sam kod otorinca prije mjesec dana , tada još nisam osjetila tu smetnju u grlu i rekao je da je sve ok, pregledao je grlo i uho i usne i sve je bilo ok...navodim usnu jer na donjoj usni imam malu depigmentiranu flekicu,veličine menjeg zrna riže koja je već dulje vremena prisutna ne znam od kada i ne mijenja se, stalno je ista. Ja sam se naravno uz svoje strahove prepala da nije nešto loše, jer na žalost čim nešto upišeš u google, odmah prvo izbacuju 150 vrsta karcinoma i meni se noge odsjeku. inače imam cijeli život probleme sa snusima, te kod slijeva nekad osjećam i bol u uhu, ali uho je u redu. limfne žlijezde su mi često malo povećane, nekad bolne , nekad ne...kad je grlo upaljeno su bolne....dr.opće prakse tvrdi da je sve ok...ali mi je na moje inzistiranje dala da napravim ultrazvuk vrata i krvnu sliku( u siječnju je krvna slika bila uredna), vadila sam hormone štitnjače -u redu su...ovo sve tek trebam obaviti u takvom sam strahu da stalno plačem od straha, dobila sam praksiten da se umirim...ali crv sumnje je stalno tu....što vi mislite o svemu? Hvala u naprijed

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

08.07.2013. 12:00

Poštovana, mislim da ste i sama osvijestili činjenicu da sa ORL strane imate samo blage i prolazne tegobe koje ne zahtijevaju daljnju dijagnostičku obradu ili terapiju. Ali imate problem psihološke naravi zbog kojeg bi se trebali obratiti odgovarajućem specijalisti, budući da Vas je počeo ometati u svakodnevnom životu i skretati pozornost sa važnijih stvari.