Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Otitis media secretoria i curenje sluzi


Autor Poruka

jelenče

17.06.2013. 13:30

Pozdrav!

Curica od 4g. ima već prilično dug karton kod ORL specijalista. Sa 21mj. ugradnja cjevčica i treća mandula, nakon spontanog ispadanja "vratio" se sekret i od prošlog ljeta nema pomaka - sluh izraženo loš (upale uha vrlo rijetke, odnosno skoro da ih nema). Dogovorena operacija (cjevčice, sve tri mandule) za 10. mjesec kod prof. Baudoina (jer se nadamo da će duži boravak na moru pomoći).

Unatrag mjesec-dva dvije-tri upale, vrlo nespecifično za dijete (inače je vrlo zdrava). Prije dva dana lagano povišena temperatura, po noći plač zbog boli u lijevom uhu, dala sam joj paracetamol. Jučer više temperature nema. Ali svo to vrijeme (dakle sada već treći dan) iscjedak iz lijevog uha. Kako da ja sad gledam na tu činjenicu? Jel to dobro, ili da nešto poduzmemo?

Hvala unaprijed, i lijep pozdrav!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

08.07.2013. 11:35

Poštovana, prilikom pojave gnojnog iscjetka iz uha praćenim povišenom tjelesnom temperaturom potrebno je ordinirati antibiotsku terapiju, bez obzira na prethodno postojanje seroznog otitisa. Također, isto ne rješava problem seroznog otitisa, te i dalje ostaje preporuka operativne terapije.