Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Carcinoma planocellulare


Autor Poruka

Irena

02.03.2006. 13:02

Starost bolesnika:69 g.Iz statusa:Indirektolaringoskopski:desni ventrikularni nabor zadebljan, te prekriva u potpunosti desnu glasnicu.Lijeva glasnica pravilnog ruba i površine.Otoskopski, rinoskopski i orofaringoskopski statusi primjereni za dob.UZV vrata:pokazuje uredno kalibrirane krvne žile vrata uz koje se ne nalaze uvećani limfni čvorovi.Drugih solidnih tvorbi kao ni cističnih tvorbi se ne verificira.CT vrat a i larinksa:učinjen je MSCT vrata i larinksa nativno i postkontrastno.Na učinjenim slojevima velike krvne žile izgledaju uredno kalibrirane, bez znakova uvećanja limfonoda uz njih.Prikazane mišićne i koštane strukture izgledaju uredne, uz uredan izgled i urednu širinu lumena traheje.Prikazane žljezdane structure izgledaju uredne.Ne nalazi se patoloških imbibicija u smislu TM procesa.Diskretna asimetrija ventrikularnih nabora.PHD nalaz:CARCINOMA PLANOCELLULARE.
Molim Vas pojašnjenje dijagnoze, te Vaše preporuke o načinu i mjestu liječenja i eventualnim dodatnim nalazima.
Unaprijed Vam se zahvaljujem.

prof. dr. Željko Bumber

03.03.2006. 10:16

MAligni tumor ograničen na jednu stranu larinksa. Spušta se sa lažne glasnice prema pravoj. Na CT je nalaz takav da se može reći da se radi o manjem tumoru.
Potreban je pregled i odluka o načinu liječenja (laser).
Javite mi se na Šalatu 4, ujutro u 8 30 bilo koji dan osim srijede, I kat amb IV.

Irena

03.03.2006. 12:16

Zahvaljujem Vam na brzom odgovoru.Doći ćemo idući tjedan.