Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cudan osjecaj u grlu


Autor Poruka

bojan1502

03.02.2013. 15:30

Postovani, imam jedan problem kad gutam imam osjecaj kao da imam nesto sa lijeve strane grla odma iznad jabucice,osjetim samo kad gutam a kada jace pritisnem osjetim blagu bol molim vas odgovorite mi... i da imao sam upalu krajnika i trenutno pijem neke antibiotike pa imali to kakve veze sa time??

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

27.02.2013. 14:30

Poštovani, svakako da upala nepčanih tonzila može biti uzrok Vašoj senzaciji, ali ako se smetnje nastave i nakon sanacije upale, učinite indirektoskopski ili fiberendoskopski ORL pregled kako bi se vizualiziralo navedeno područje.

crnka27

07.03.2013. 14:45

Poštovani, molim vas za pomoć više ne znam što da radim. U 12 mj. za božić sam dobila gnojnu anginu i pila sam silapen 10 dana, grlo je prestalo boljeti, ali je nakon toga grlo i dalje ostalo crveno nije me boljelo neko vrijeme ali sam primjetila 2 crvena plikića u grlu. Nakon kratkog vremena me opet zabolilo pa sam grlo ispirala čajem od kadulje i koristila sam strefen septolete za grlo i bol je ubrzo nestala, ali crvenilo grla nije.Radila sam bris jer sam mislila da se nije opet pojavila gnojna angina, bris je bio uredu, vadila sam krv sedimentacija uredu samo neznatno povišeni lekociti, nalaz urina također uredu. Za povišene leukocite sam dobila Novuroxim 500mg, na redovnom ginekološkom pregledu sam dobila Plimycol vaginaletei lactogyn kapsule ubrzo nakon toga ja sam ponovno bolesna. Imunitet mi je oslabio od antibiotika i sad je bila još teža upala ostala sam bez glasa, temperaturu sam tri dana uspjevala održavati na 38(prvi put da nisam mogla skinuti temp.) upravo sam popila azimed od tri tablete grlo me ne boli ali je još uvijek crveno i sad sam primjetila da ona 2 plikića u grlu nisu jedini pojavila su se još dva bliže korijenu jezika. U 11 mj. sam imala prvi nezaštićeni odnos s dečkom, je li moguće da je neka spolna bolest. Molim Vas za Vaše mišljenje i preporuke za daljnje pretrage koje bi mi mogle pomoći jer od silnih pretraga na netu sam se još više uplašila.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.03.2013. 14:25

Poštovana, iako mi je teško tvrditi bez pregleda i podrobnijeg opisa promjena sluznice nepca i nepčanih tonzila, pretpostavljam da se radi o herpetičkoj angini virusnog porijekla čiji je najčešći uzročnik herpes simplex virus. Liječenje je simptomatsko. Također, preporučuje se podizanje općeg imunološkog stanja organizma, kako bi ubuduće prevenirali slične epizode.