Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


drugo mišljenje, traheotomija


Autor Poruka

mama

16.11.2005. 00:20

Poštovani,
u slučaju traheotomiranog djeteta ( trajna traheostoma, plastična endotrahealna kanila),interesira me vaše mišljenje o razlikama i/ili prednostima kanila koje se nabavljaju preko doznaka 4 kom. godišnje (znači li to da se one doista i mijenjaju tek svaka 4 mjeseca?) u odnosu na one koje se dobivaju preko doznaka 12 kom. za 3 mjeseca i mijenjaju se svaki tjedan? Možete li mi preporučiti nekog proizvođača ili su sve kanile podjednako kvalitetne? Što biste od ostalog priručnog materijala savjetovali nabaviti? Postoji li možda neki link na kojem bi se mogli pronaći ovi i slični podaci vezani uz tematiku? Unaprijed zahvaljujem!

prof. dr. Željko Bumber

17.11.2005. 08:02

Danas su u uporabi najčešće plastične kanile. Metalne kanile također nisu loše. U pravilu bi bilo dobro da dijete ima dvije kanile kako bi se
bez problema mogle mijenjati. Ritam mijenjanja kanile je vrlo različit.
U početku svaki treći dan , kasnije se kanila ostavlja i po dva tjedna uz čišćenje unutrašnje /poput rukava košulje i rukava sakoa/. Košulja se može čistiti prema potrebi. Najbolji je savjet od liječnika i osoblja koje su postavili traheostomu.