Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


glavobolja


Autor Poruka

Ljerka

07.11.2005. 09:54

Već nekoliko godina imam glavobolje koje nastaju usljed i malo hladnijeg vremena, klima u prostorijama i sl. Traju do tri dana uz neprekinutu bol, koja kreće od pritiska u nosu, a širi se na očne kapke i uho. Citološki i bakteriološki bris grla i nosa je uredan, rentgen sinusa isto. Nakon propisanih inhalacija ne osjećam napredak, samo trenutno smanjenje boli za vrijeme glavobolje. Koji su sljedeće pretrage i liječenje?

prof. dr. Željko Bumber

08.11.2005. 11:11

Reakcija sluznice nosa na hladnoću u području lica je uobičajena no na žalost ne prepoznaje se. Poremećeno strujanje zraka u i iz sinusa ima za posljedicu resorpciju zraka i glavobolje. Ako je dijagnoza točna onda bi toplina aplicirana na čelo i lice /pa i u obliku dosta toplog tuša/ moglo pomoći. Grijanje čela uz pomoć medicinskih lampi također bi bilo od koristi. Naravno treba isključiti druge uzroke glavobo-lje, između ostalog i probleme s vratnom kralježnicom.

Ljerka

08.11.2005. 12:53

Zahvaljujem na odgovoru. Istina je da toplina pomaže, topli tuš, kapa i sl.

Puno hvala, Ljerka