Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gluhoća - nasljedno?


Autor Poruka

Maja

03.10.2005. 12:03

Poštovani,

ne znam koja bi specijalizacija bila najpogodnija za postaviti ovo pitanje, ali Vas molim ukoliko Vam je poznato da me barem ukratko informirate.

Naime, suprugovi pokojni roditelji su bili gluhonijemi. Oboje. Otac je oglušio sa 4 godine, za mamu kažu dok je bila beba. Na tome je ostalo, bez bojazni da se radi o nasljedno uvjetovanoj bolesti. Sve je bilo u redu dok prošle godine suprugova sestrična (od mamine sestre kći) nije rodila nagluho dijete. Malena je po rođenju imala uredan sluh, te ga potom poečla gubiti. U vrlo velikom smo strahu. Doktori sumnjaju na porodne komlikacije (24 sata porađanja, na kraju rodila carskim rezom)
ali nitko sa sigurnošću ne može isključiti niti genetiku.
Kako suprug i ja upravo pokušavamo ostvariti trudnoću u vrlo velikom smo strahu. Postoje li testovi na koje bi on mogao otići kojima bi se eventualno mogla isključiti nasljedno uvjetovana gluhoća?

Srdačan pozdrav,
Maja

prof. dr. Željko Bumber

10.10.2005. 14:51

Vasi problemi nisu pitanje nasljedja . Provjerite sluh vi i suprug.
U okviru KBC Rebro postoji mogucnost genetickih konzultacija.