Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gnojni iscjedak iz uha


Autor Poruka

Tina-Tina

30.04.2013. 23:20

poštovana,moja curica stara 1,5 g unazad 3 mj. svakih 10-20 dana ima sivo zeleni icjedak iz uha bez mirisa,nema temperature.tri puta je dobila antibiotik i kapi,a nekoliko puta samo kapi.pedijatar kaže da je to tako sa djecom,no meni je to postalo zabrinjavajuće.zadnja 3 tjedna joj svakih 7 dana procuri i to traje dan dva.danas smo dobili nalaz brisa nosa koji je uredan,sinoć joj je opet procurilo i pedijatar joj je prepisao kapi Maxitrol i zinnat sirup.tražila sam uputnicu za otorinolaringologiju no ne da je govoreći da je ona premala,stalno šmrkava i da se neće moći ništa napraviti. Zanima me da li je u pravu,da li se stvarno ništa ne može napraviti. istina je da je cijelu zimu šmrkava,dan dva ok i opet joj nosić procuri. ide u jaslice i jasno mi je da pokupi raznorazne viruse i bakterije,no ovo je sad već postalo previše,svaka dva tjedna na antibiotiku,i nakon tjedan dana opet isto.ne znam možete li nam iz ovoga reći zbog čega tako curi uho,i trebamo li obaviti pregled kod otorinolaringologa?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

03.05.2013. 15:00

Poštovana, najjednostavnije rješenje je učiniti dobar bakteriološki bris sekreta zvukovoda i nosa, odnosno epifarinksa sa vremenskim odmakom od barem 3-4 tjedna nakon uzimanja zadnje doze antibiotika. Veoma važno je održavati nos stalno čistim i prohodnim, jer je svaka prehlada potencijalni uzrok upale srednjeg uha. Inače, za očekivati je da će dijete u tim godinama života imati učestale respiratorne infekcije zbog svakodnevnog kontakta sa ostalom djecom i još nedovoljno razvijenog aktivnog imuniteta.