Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


GRLO


Autor Poruka

Tomislav18

28.05.2001. 01:15

Štovani doktore/doktorice,

Evo imam jedan problem sa grlom te bih Vas molio za pomoć. Imao sam u sedmom mjesecu prošle godine oralni seks sa djevojkom. Nakon toga počinju moji neprestani problemi sa grlom.
Mjesec dana nakon toga događaja, otišao sam kod doktora te mi je dao Amoxil 500 mg. Međutim nakon što sam to pio tjedan dana nije mi bilo ništa bolje. Je malo, istina, grlo je bilo manje crveno, ali nakon nekoliko tjedana, bilo je opet upaljeno. Nakon toga, opet sam otišao kod doktora te mi je dao da izvršim bris grla. Nalaz je bio uredan (samo nekakva flora je nađena). Međutim grlo je bilo i dalje upaljeno te mi je doktor prepisao sumamed. Pio sam ga tri dana, i bilo je bolje određeno vrijeme, međutim nakon jedno tri tjedna grlo je opet bilo kao i prije crveno.
Opet sam otišao na bris grla te ništa nije nađeno. Opet sam dobio antibiotike i to klavocin od 650 mg, koje sam pio dva tjedna. I nakon toga, bilo je neko vrijeme sve u redu, međutim, opet se je dogodilo da mi je grlo upaljeno.Napominjem da me grlo ne boli, kao kad imam gripu ili slicno, nego je ono samo crveno, upaljeno, i vide se krajnici sastrane. Doktor je preporučio da jedino još nisam slikao sinuse i da to napravim. Nalazi od sinusa su uredni. Nakon toga inzistirao sam da odem kod liječnika specijaliste. Doktor je rekao napokon da mogu ali da nema svrhe jer je on sve probao i da mi je to vjerojatno od prašine, da sam na nešto alergičan i da će to proći. Ipak sam otišao i doktor (otorinolaringolog) je pitao je li imam kakvih problema osim upaljenog grla. Rekao sam da ne. Prepisao mi je vitamin A i da si ispirem grlo čajem od žalfije.
Međutim ni nakon toga mi nije bilo bolje. Ispirao sam ja to jedno 3 tjedna 3 puta na dan.
Nakon toga opet sam otišao kod doktora i izvadio nalaze krvi. Svi su nalazi krvi uredni, čak je sedimentacija 1, što je doktor rekao da nema šanse da nešto bude jer kad je sedimentacija 1 sve je u redu. Eto, sad je 5 mjesec, od toga je prošlo vec skoro 10 mjeseci, a meni je grlo i dalje upaljeno, tj. crveno je oko krajnika i krajnici su upaljeni. Ne znam šta da poduzmem. U čemu bi mogao biti problem? Da se nisam zarazio nekom spolnom bolešću ili nekom bakterijom. Eto prvenstevno sam Vama uputio pitanje jer mi je stalno upaljeno grlo. Da nisam napomenuo da mi se ponekad dogodi da osjećam kako mi nepce otiče, pa opet tjedan dana dobro, pa opet tako dan dva i tako neprestano. Primjetio sam da mi se niz grlo sljeva nekakva bjela tekućina, kao žele, a da iza krajnika, ima nakupina nekakve bjele tvari, koja ima uzasan neugodan miris, kad sam ju izvadio pomocu pincete.
Eto nadam se da nisam bio predosadan i unaprijed sam zahvalan za bilo kakvu pomoć. Šta da radim slijedeće?

Volio bih da mi odgovorite na e-mail.
Pozdrav od Tomislava iz Osijeka

prof.dr.sc. Željko Bumber

30.05.2001. 02:48

Obzirom da iz tonzila uklanjate bijelu smrdljivu tvar vaše su kripte ispunjene gnojem i detritusom.
Moj bi savjet bio operirati tonzile. Prethodno učinite kod vašeg liječnika KKS,SE, AST i ASTA.
Kontaktirajte liječnika za kožne i spolne bolesti.