Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gubitak osjeta mirisa i okusa


Autor Poruka

iki

25.02.2007. 01:04

Postovani ,
Vec pola godine mi se gubi osjet mirisa i okusa a u zadnje vrijeme imam konstantni smrad u nosu koji mi jako smeta : Bila sm na pregledu i dijagnosticirani su mi nosni polipi , koristila sam sprej flixonase i flonidan tablete , medjutim nije doslo do znatnih pomaka u povratu osjeta , premda mi je liječnik rekao da su se polipi povukli . Želim naglasiti kako sam u medjuvremenu ostala u drugom stanju te sam morala prekinuti terapiju , te da nikada nisam imala problema konkretno sa disanjem . Trenutno pijem B komplex i ukapavam AD3 kapi u nos . Molim Vas da mi pomognete ukoliko imate bilo kakvih pretpostavki o uzroku bolesti i mogućem lječenju .

Prof. dr. sc. Željko Bumber, dr. med.

26.02.2007. 11:05

Polipi u nosu mehanički onemogućuju strujanje zraka kroz a samim tim i osjet mirisa. Također je samim tim izmijenjen i okus.
Što se tiče liječenja tijekom trudnoće situacija je otežana jer lijekovi koji se uobičajeno koriste ne daju se trudnicama .
Predlažem da se strpite do porođaja .
Također konzultirajte svog otorinolaringologa koji vas je do sada vodio.

Cvele

30.05.2013. 02:40

Postovani,imam slican problem kao i gdja/gdjica koja vec pomenula. Pre nekih godinu dana primetio sam da gubim culo mirisa,i sada imam osecaj da je ono potpuno nestalo. Osecam samo miris trulezi u nosu i na jeziku mi se pojavljuje kao bebe krupice ili talog bele naslage. Snimao sam sinuse,radio krvnu sliku i sve je bilo u redu,a meni i dalje sve isto sta god da pomirisem. Ako mozete kako da mi pomognete i odgovorite na moje pitanje bio bih vam zahvalan,jer dom zdravlja kojem pripadam nece da me salje na dalje pretrage jer smatraju da nema potrebe a ja nisam trenutno u finansijskoj mogucnosti da idem na preglede u privatne klinike. Zahvalan u napred.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.06.2013. 05:15

Poštovani, niste naveli da li ste učinili RTG ili CT sinusa, budući se danas jedino CT snimke smatraju dovoljno preciznim za postavljanje točne dijagnoze. Činjenica je da vremenom njušne stanice nepovratno atrofiraju i trajno gube svoju funkciju ukoliko su neaktivne , odnosno ukoliko postoji mehanička zapreka koja spriječava dotok molekula mirisa do osjetnih stanica. Preporučujem pregled kod ORL specijaliste koji se bavi rinosinusologijom.