Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gubljenje sluha???!


Autor Poruka

janja

30.06.2006. 20:32

Imam 17 godina. Počela sam ići otorinolaringologu radi začepljenosti oba uha, jakog svrbeža gdje bi mi se radile krastice po uhu s tim da su mi oba uha curila. Načinili su mi obostranu toaletu i stavljen mi je antibiotik u desno uho, dok sam u lijevo kapala kapi garasone. Još sam dobila Sol.Acidi Borici 3%, Cedax kapsule i operil kapi za stavljati u nos. Napravila sam rtg mastoida i sinusa na kojima je pisalo:lijevo se vidi reducirana mješovita stanična pneumatizacija uz izbrisana pojedina septa a pojedina zadebljana i sklerozirana najvjerojatnije u smislu kron.upalnih promjena. Desno se vidi uredna mješovita stanična pneumatizacija i očuvana međustanična septa. Zatim sam napravila timpanometriju i audiometriju gdje je za desno 15-15-10 dB do 2kHz te lijevo 15-10-15 dB. Rekli su mi da po potrebi kapam Geokorton kapi što uopće ne pomaže. Sad su mi oba uha začepljena, cure mi, svrbe, ništa ne čujem, a kapi uopće ne pomažu!!! što da radim???

prof. dr. Željko Bumber

04.07.2006. 07:58

Upala zvukovoda može nastati infekcijom izvana i , nakon dugotrajnog curenja uha, zbog upale srednjeg uha .
Potreban je pregled uz pomoć mikroskopa pa čak i CT obrada mastoida. Ako je samo upala zvukovoda kiurgija se gotovo i ne koristi
(samo neke dijagnoze) ali ako je kron. upala srednjeg uha tada je operacija izvjesna.