Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HELP


Autor Poruka

L

19.05.2005. 21:48

Poštovani,

moj problem traje već više od tri godine. Počelo je s "čudnim" naslagama na desnima (bijele končaste naslage) koje bih osjećala u ustima ujutro nakon buđenja, a isto tako i tijekom dana ako nakon pranja zuba neko vrijeme ne bih ništa konzumirala. Nalaz brisa usne šupljine i grla pokazao je da se radi o candidi a. što je bezuspješno liječeno Nistatinom u dva navrata. Nakon toga nalaz stolice je pokazao isto pa sam dobila Diflucan jednu turu i ponovno Nistatin kapi.
Nakon toga nalaz brisa grla je bio uredan ali su se naslage i dalje pojavljivale redovno u ustima. Doktor više nije ništa poduzimao. Godinu dana nakon toga počeli su problemi sa iskašljajem koji bih imala tijekom cijelog dana (gusti sekret iz grla koji bih jako teško izbacivala jer je izrazito rastezljiv i obilan pa bi dolazilo i do povraćanja). Pregledom otorinoralingologa i razgovorom s njim preporuka je bila da se uklone krajnici na što ja nisam pristala. Ja imam upale grla (recimo 4-5 puta u pola godine) koje traju 3-5 dana ( otežano guranje, opća slabost , bez temperature, a u tom periodu i nešto nakon toga iskašljaj promijeni boju u žutu ili zelenu), ali to prođe samo od sebe, ali iskašljaj i naslage u ustima i dalje ostaju. U međuvremenu doktor opće prakse mi je davao određene ljekove koji mi nisu pomogli (Silapen, Amoxil). Bilo je biše preioda kada nisam doktoru niti odlazila jer sam imala više bezuspješnih liječenja što me je razočaravalo pa sam prepuštala cijelu situaciju vremenu. Ipak problem je tu i muči me svakodnevno i molim vaše mišljenje o tome. Moram napomenuti da najviše do potrebe za iskašljavanjem imam ujutro i uveče, a tijekom dana uvijek nakon jela ili pića ( kao da ima veze s gutanjem). Iscjedak iz nosa nemam, niti imam osjećaj cjeđenja sekreta u grlo. Kada mi se to takupi tijekom noći imam osjećaj punine u donjem dijelu grla prema prsima.
Hvala.

prof. dr. Željko Bumber

23.05.2005. 08:21

Pretpostavljam da ste starija dobna skupina. Predložio bih vam posjet pulmologu i obradu (bronhoskopija). Funkcionalne testove pluća.
Potom kontrola.

LIDIJA

27.05.2005. 00:57

Zahvaljujem na odgovoru. Napominjem da su mi 34 godine pa ako to nešto mijenja u vašem odgovoru molim odgovorite ponovno.