Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


interakcije na makcin


Autor Poruka

abynthe

04.02.2013. 11:55

Postovani

Imam kronicni sinusitis popracen bronhitisom,to datira jos iz djetinjstva.
Imala sam 3 recidiva u posljednjih 6 mjeseci,pila sam antibiotike,ali ovaj put mi je doktorica prepisala antibiotik makcin.
Inace sam alergicna na penicilinske pripravke.
Od drugih ljekova uzimam alprazolam(helex),atoris(atorvastatinum),i cerazette hormon,uglavnom sve poradi trombofilije...
Sinoc sam popila petu tabletu makcina,i ujutro prilikom spavanja osjecala sam aritmije,slab puls,ubrzan,i neugodnost u lijevoj ruci i nozi.
Pise da se treba posavjetovat sa lijecnikom prilikom uzimanja makcina i navedena dva lijeka(statin i helex),ali ne spadaju u kontraindikacije poput terfemadina i astemizola(koje ne uzimam) samo pise na uputi.
Molim Vas,sto mi je ciniti,ne mogu disati od sekreta koji je nakupljen,bojim se upale pluca,jer ne mogu smiriti sinuse,ako prestanem piti ovo,ali isto tako se bojim aritmije i drugog do cega potencijalna kombinacija moze donijeti..
Poduzimam sve vezano za bronhitis,,inhaliram se na etericno ulje mente,pila sam bisolex,stavljala fiziolosku otopinu u nos,kad sam vidjela da traje vise od 10 dana,doktorica mi je prepisala makcin.
Molim Vas pomozite mi,dajte mi savjet.
Hvala Vam unaprijed

abynthe

04.02.2013. 17:30

p.s.Takodjer me zanima koliko je potrebno antibiotiku da pocne djelovati,odnosno da smiri sinuse koji se konstantno sljevaju?
Hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

27.02.2013. 15:05

Poštovana, paralela sa klaritromicinom je i klindamicin koji se također upotrebljava u terapiji kroničnih sinuitisa. Najbolji učinak postiže se u kombinaciji sa kortikosteroidima. Pogoršanjem simptoma kroničnog sinuitisa dolazi i do pogoršanja simptoma bronhitisa, stoga je važno suprimirati egzacerbacije kronične bolesti. Prepustite liječenje kron. sinuitisa ORL specijalisti.