Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izraslina na jeziku


Autor Poruka

ogy

04.04.2013. 10:00

Poštovana Doktorice
Prije otprilike 10 dana osjetio sam kao da imam nekakvu smetnju u ždrijelu točnije na samom kraju jezika. Lokalni liječnik (nisam trenutno u Hrvatskoj) mi je pogledao i posumnjao na upalu krajnika ali nakon par dana otkrio sam izraslinu na samom kraju jezika sa desne strane. Mekana je i da tako kažem živa jer se mrda i dogodi se da je cijeli dan ne osjetim a onda se pomakne i počne me mučiti osječaj kao da mi je nešto u ždrijelu ili grlu, ne boli samo smeta i izluđuje kad mi da poriv na kašalj a nema ništa za iskašljati. Liječnik kaže da nema razloga za brigu i paniku ali meni crv sumnje ne da mira. S obzirom da se poslom nalazim daleko od specijalizirane ORL klinike a u RH bi se trebao vratiti početkom Svibnja molio bih vas za savjet ,ako znate o čemu se radi i trebam li se zabrinuti svakakve mi se misli motaju po glavi i pomalo me hvata panika.
Unaprijed hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

21.05.2013. 14:10

Poštovani, nema razloga za paniku. Na navedenom mjestu na bazi jezika nalaze se velike okusne papile koje mogu biti povećane, ali to je i mjesto gdje možete očekivati povećanje lingvalne žlijezde, ili benignu cistu žlijezde slinovnice. U svakom slučaju, po Vašem opisu se najvjerojatnije radi o benignoj tvorbi, čije se ostranjivanje dogovara sa ORL specijalistom.