Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Postanazalna sekrecija


Autor Poruka

Markop123

29.03.2013. 10:10

Poštovana,

u 12. mjesecu 2012. godine izvršio sam tonziloktomiju. Nedugo nakon operacije javila se postanzalna sekrecija koja traje do danas, dakle 3 mjeseca. Nemam problema s curenjem nosa, sinusima ni slično. Jučer sam obavio pregled kod otorinolaringologa koji je konstantirao kako se radi o preosjetljivoj sluznici koja uzrokoju lučenje sekreta i njegovo curenje niz ždrijelo i propisao mi Nasonex spray koji trebam koristiti 6 tjedana (prva 3 tjedna 3x2 i druga tri tjedna 2x2).
Moje pitanje je postoji li neki drugi način saniranja mog problema, kakva su iskustva u korištenju meni propisane terapije s obzirom da se radi o kortikosteroidima i treba li nakon prestanka terapije prestati i moj problem.

Unaprijed zahvaljujem.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

21.05.2013. 14:35

Poštovani, ne morate brinuti zbog kortikosteroidnog spreja ; djeluje samo lokalno i dugoročno ne oštećuje sluznicu nosa. Ne znam da li će navedeni sprej pomoći riješiti problem, prethodno treba pronaći uzrok postnazalne sekrecije. Obično je postnazalna sekrecija povezana sa kroničnom upalom sinusa, GERD-om ili alergijskom preosjetljivošću sluznice. Ovisno o uzroku, primjenjuje se odgovarajuća terapija.