Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molba (geler u predjelu maksilarnog sinusa) !


Autor Poruka

Dražan

12.06.2006. 01:40

Poštovanje !

Ranjen sam krhotinama granate u predio glave i vrata (10 mjsecu 1993 god.). Jedan od gelera (promjera 8x7 mm) kojima sam ranjen je ušao ispod lijevog uha prošao ispod ušne šupljine i ušao u lijevi maksilarni sinus.
Posljedica ranjavanja tim gelerom (ima ih još ali su predjelu vrata pa
Vas neću zamarati sa njima.) su bile pareza lijevog dijela lica koja
se djelimično opravila bara što se motorike tiče (ostao mi je osjćaj
utrnulosti i hladnoće u lijevo dijelu usne i lica kao i zujanje u
lijevom uhu koji su konstantni i nepromjenjivi od trenutka ranjavnja
pa do sad). Što se tiče sam gelera njega svih ovih godina, a prošlo ih
je 13 nisam posebno osjećao niti mi je njegovo prisustvo stvaralo neke značajnije probleme.
Bio sam na specijalističkom pregledu kod više otorinolaringologa Split , Mostar itd.. svi su tvrdili da se geler nalazi u lijevom maksilarnom sinusu na temelju rendgenski snimki.
Prije par mjeseci sam osjetio da mi dio u predjelu lijevog maksilarnog sinusa počinje lagano briditi i ponekad sam osjećao laganu bol ništa značajno. Pod prstom sam osjećao svih ovih godina kao neku izbočinu mislio sam da je to kost koju je slomio geler. Prje desetak dana sam napravio samoinicijativo CT sinusa i na snimku je utvrđeno da se geler nalazi ispred lijevog maksilarnog sinusa u mekom dijelu lica otprilike na dubini od 13 mm, a ne u njemu kako se svo vrijeme tvrdilo. (znači geler promjera 8x7mm je ušao u predjelu vrata prošao ispod ušne šupljine i probio i unutarnju i vanjsku stjenku maksilarnog sinusa i zaustavio se u predjelu lica na dubini od oko 13 mm ispod kože.
Subjektivno taj geler nisam uopće osjećao svih ovih godina do prije
mjesec dana kada je počeo taj dio da mi bridi pa se bojim da pošto sam usredotočen na ovo stanje možda i sugestivno imam nekih tegoba.
Molio bih Vas cijeneći Vašu stručnost i profesionalnost da mi izađete u susret i da CT- snimke koje bi Vam poslao skenirane meilom (ukoliko se Vi složite i pročitate ovaj meil) pogledate i da mi date Vaše stručno mišljenje. Ovo staje me sada brine, a pošto se radi o delikatnoj situaciji mislim da ste Vi i Vaše kolege sa klinike
najmjerodavnije osobe za procjenu ovog stanja. Unaprijed zahvalan !

prof. dr. Željko Bumber

12.06.2006. 13:22

Pošaljite slike poštom na Zagreb, Šalata 4. One će biti pregledane i vraćene poštom na istu adresu. Potom dogovor što dalje.