Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neobicni simptomi


Autor Poruka

Mihovil

01.09.2005. 15:46

Imam 22 godine i uglavnom nemam nikakvih zdravstvenih problema. Prije dva mjeseca dobio sam laganu temperaturu, uvijek se kreće izmedju 37 i 37.5, kroz nekoliko dana vrtoglavicu i neobičan osjećaj u ustima (onako kao kad zagrizete limun). Otisao sam u ambulantu, i doktorica je posumljala na "atipični" mumps jer nije bilo otoka iza uha i cijepljen sam. Krvna slika je:

SE= 2 (2-13)
Leukociti= 8,7 (3,4-9,7)
Eritrociti= 5,93 (4,34-5,72)
Hemoglobin= 168 (138-175)

i niz ostalih vrijednosti koje su unutar granica normalnog. Pa su zakjucili da nije rijec o infekciji. Rečeno mi je da mirujem i pijem puno tekućine.

Simptomi su oslabili kroz tjedan dana, ali nikad nisu potpuno nestali. Te se vraćaju svakih nekoliko dana, ali oslabljeno. Temperatura je stalno lagano povišena, i osjećam umor unatoč tome što se naspavam. Ponekad i laganu glavobolju u predjelu čela, iznad obrva.

Primjetio sam lagano trzanje mišića na tijelu. Otprilike svakih nekoliko minuta lagano mi zatitra jedan od mišića, najčešće na rukama ili nogama (ali i na cijelom tijelu) riječ je samo o jednom malom dijelu, ponekad na istom, ponekad na sasvim drugom mjestu. To mi se prije nikad nije dogadjalo. Da li je moguće da nesto s mozgom nije u redu? U neznanju pomišljam na tumor ili nesto slicno?

Ne znam da li ima kakve veze sa tim, ali imam i vidljivo ispucane žilice u očima. A u predjelu ispod vilice, napipao sam dvije natečene jajolike kvržice, (po dužini najviše možda 3cm) sa svake strane vrata po jednu, simetrično jednake veličine i oblika, pretpostavljam da su to limfni čvorovi?


Da li trebam otići neurologu ili infektologu? O kakvoj bolesti je najverojatnije riječ? Kakve pretrage mogu očekivati?

Unaprijed zahvaljujem

Mihovil

prof. dr. Željko Bumber

02.09.2005. 09:33

Javite se otorinolaringologu a potom i infektologu. Kvržice koje ste napipali vjerojatno pripadaju žlijezdama slinovnicama ispod čeljusti
(submandibularne žlijezde).