Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neugodan zadah


Autor Poruka

special1

01.10.2010. 19:35

imam problema sa zadahom već dugo vremena. mislim da je problem u sinusima. naime, konstantno osjećam nešto u pozadini i to moram gutati. inače nemam problema s prehladama, nos mi je gotovo uvijek čist, ne curi, ali stalno gutam nešto u pozadini kao da dolazi iz sinusa. bio sam na orl-pregledu, gdje mi je specijalist rekao da se radi o alergijskom rinitisu. dao mi je terapiju aerius(30 dana)+avamys sprej. koristim to već 3 tjedna ali nema poboljšanja. odmah mi se na početku činilo da to nije dobra dijagnoza, a i čisto sumnjam da sam na nešto alergičan pa da zbog toga imam zadah. mislite li da je moguće da je to nešto u pozadini uzrok zadahu i kako se toga riješiti? postoji li nekakav test kojim se može odrediti da li su sinusi uzrok zadaha. inače, prije svega ovoga obavio sam bris nosa i grla i nalazi su bili negativni. obavio sam i rtg sinusa gdje se vidilo zasjenjenje svih šupljina paranazalnih sinusa. hvala unaprijed

Domagoj Parazajder, dr. med.

11.10.2010. 21:45

U svamo slučaju, preporučio bih endoskopiju nosa da se vidi stanje sluznice nosa/ušća paranazalnih sinusa. Sam nalaz može uputiti na mogućnost kronične upale sinusa, kada je uputno učiniti i CT sinusa (rtg pokazuje zasjenjenje, što ukazuje na mogućnost upale sinusa, no sam rtg je kod procjene nespecifičan i neprecizan). Dakle, dobra endoskopija nosa može puno pomoći u procjeni radi li se o sinusima kao uzorku zadaha i postnazalnog slijevanja. Lijepi piozdrav!