Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


operacija krajnika


Autor Poruka

Mirna

22.11.2005. 15:09

Molim Vas, da mi odgovorite pod kojom anestezijom (općom ili lokalnom) se vrši operacija krajnika.Prije mjesec dana mi je dijagnosticiran peritonzilarni apsces i rečeno da MORAM izvaditi krajnike.Priznajem da me je užasno strah ukoliko je to pod lokalnom,jer se užasavam noževa i skalpela.Operaciju bih trebala imati na Šalati.Imam 27 godina.

Unaprijed zahvalna !!!

prof. dr. Željko Bumber

22.11.2005. 20:35

Pod općom anestezijom!!!

Mirna

23.11.2005. 14:15

Poštovani Doktore,
zahvaljujem Vam na odgovoru i ako će zaista tako biti,bit ću najsretnija na svijetu.

lukaimilica

27.12.2010. 17:31

imam 18 godina i operirao sam krajnike prije 7 dana. Peti dan rana je počela krvariti, primili su me u bolnici i odstranili mi koagulum iz desne tonzilarne lože.
Treći dan pušten sam kući, još uvijek imam jake bolove. Što je najbolje protiv bolova? u bolnici davali su mi ketonal i bolove nisam osijetio. Kući sam uzimao neofen i nije mi bas pomagao. Jel smijem uzimati nešto hladno? Prije se poslije operacije krajnika uzimalo puno sladoleda. Danas se baš i ne preporučuje. zašto je to tako?

Domagoj Parazajder, dr. med.

30.12.2010. 00:35

Bez problema možete koristiti sladoled i hladne napitke (preporučam svim svojim pacijentima i do sada nije bilo nikakvih problema). Što se tiče analgetika, i kod kuće možete uzeti ketonal, no mora vam ga preporučiti liječnik, jer ljekarne su novim uredbama jako ogranićčene u mogućnosti izdavanja analgetika bez recepta (isti vam može napisati vaš liječnik opće medicine). Bolovi se obično posve smiruju 2-3 tjedna po operativnom zahvatu. Lijepi pozdrav!