Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


operacija nosa


Autor Poruka

Neno

13.01.2006. 23:10

Pozdrav doktore.
Imam par pitanja astmo bronhitičar sam 2 godine ,uzimam lijekove od strane pulmologa ,atrovent,simbikort,singular naveče.
Pulmolog je u više navrata predlagao operaciju nosa jer imam devijaciju nosa ,jaku,i on smatra dio moje bolesti kao jedan od uzroka.
Danas sam nakon dužeg razgovora sa ORL doktorom koji mi je sam napokon predložio da se operira nos i bilo mu je čudno što se nije to učinilo do danas,jer bez kapi nemogu disat.
Pristao sam na operaciju nosa.
koliko je djelotvorna ,dali ima učinka u prohodnosti disanja ,i dali je od tih devijacija ,kako navodi doktor ORL velika mogućnost da mi je to uzrok astme i bronhitisa da te baktrije napadaju donje dišne organe.
Koliko traje operacija dali je oporavak bolan.
Iskreno dosta mi je astme i bronhitisa i svih tih ljekova i napada ,sad je ok pod kontrolom.
Dali zahvat nosa je isti kao u ZGB ima li razlike u operaciji u Puli,jer ako ima idem u ZGB.
Hvala unaprijed, pozdrav iz Pule

prof. dr. Željko Bumber

16.01.2006. 07:57

Op. možete učiniti i u Puli. Potrebno je ispravljanje nosne pregrade. To ste mogli učiniti i ranije. Cilj op. je olakšati disanje i omogućiti disanje kroz nos. Koliko će op olakšati probleme s plućima ili ih potpuno ukloniti pokazati će vrijeme. Teško je očekivati potpuno nestajanje plućnih tegoba. Svakako operirati septum.Bilo bi dobro prije op učiniti i CT sinusa !!