Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pojašnjenje, mišljenje


Autor Poruka

jasmin

11.03.2006. 18:48

Pozdrav,
Prvi moj problem je što je moje grlo(sluznica) uvijek crvena i ototrinolaringolog je ustanovio da se niz zadnji zid ždrijela slijeva sekret i prepisivao mi antibiotike da se taj sekret koji je znao biti bijel i lijepio se na zid ždrijela drenira ("da se razrijedi"blunk.
Drugi problem su "kuglice" (njih 3-4) manje su od zrna graška i nalaze se izmedju donje čeljusti i jabučice otprilike oko srednjeg dijela vrata, pomične su i ne bole na dodir. Doktor ih je takođe opipao i rekao da je reakcija čvorova na stanje grla, uradio sam krvnu sliku i uglavnom je bilo sve uredu. Pitao sam doktora da li će to proći, na sto je on odgovorio da može proći nakon dužeg vremena, a i da nekad ne prođu nikad tj. ostanu na toj veličini.
Čitao sam na nekim stranicama da kvržice na tom dijelu mogu biti tiroglosalne ciste, interesuje me da li je doktor mogao ocjeniti o čemu se radi, vaše mišljenje da li su te ciste u većem broju ili je jedna i koje je veličine, pošto ove kvržice " kuglice" kod mene već nekoliko godina su iste veličine.

Hvala

prof. dr. Željko Bumber

13.03.2006. 10:00

Nalaz vašeg liječnika odgovara simptomima. Nema cisti. Učinite bris nosa i ždrijela.