Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Polip u maksilarnom sinusu


Autor Poruka

Suzana

30.04.2006. 18:08

Išla sam na sistematski pregled zbog čestih glavobolja koje su ujutro ponekad bile vrlo jake. Na neurološkom pregledu ustanovljeno je da imam "glavobolje bitemporalne lokalizacije alterirajućeg karaktera", MR mozga tada je pokazao uredan morfološki nalaz, no MR-om mi je dijagnosticiran u "desnom maksilarnom sinusu distalno polip dimenzije 13x13mm." Isti dan je na UZV pregledu karotida bilo sve u redu. Na ORL pregledu rečeno je da trebam učiniti sinusoskopiju. Ima li kakve konzervativnije metoda pregleda? Budem li osjećala poteškoće ako ne odem na sinusoskopiju? Mogu li glavobolje biti uzrokovane tim polipom? Što će se dogoditi ako ne odem na sinusoskopiju, kako ću osjećati promjene ako će polip rasti? Je li to opasno? Hvala unaprijed.

prof. dr. Željko Bumber

02.05.2006. 08:24

Polip u dnu sinusa (cista i slično) česti su slučajni nalazi prilikom snimanja glave. Ne čini mi se vjerojatnim povezati glavobolju i opisani polip.
Sinusoskopija nije zahtjevna operacija.
Pregledajte vratnu kralježnicu kod fizijatra.