Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala tonzila


Autor Poruka

andrea

14.02.2006. 17:02

Poštovani,

pri rutinskoj kontroli grla, liječnica je utvrdila da su tonzile pod gnojnom upalom i jako natečene. Osim hrkanja po noći i nazalnog govora nikakvih drugih simptoma nije bilo ( bez temperature, bez kašlja, bez bolova u grlu). Također sam uočila da dijete u zadnje vrijeme lošije čuje. Specijalist otorinolaringolog je preporučio operaciju tonzila, uz napomenu da to treba obaviti što prije ( audiogram je pokazao da lošije čuje te da je uzrok tomu pritisak tonzile). Također postoji mogućnost potrebe ugrađivanja neke cijevčice u uho. Od lijekova je korišten gel Rojazol te Sumamed, ali tonzile su se čak povećale nakon tretmana. Zanima me čemu služi ta cjevčica, tj. kad se tonzile otklone, neće više biti pritiska na slušni kanal? Ili je do oštećenja sluha već došlo?

Unaprijed zahvalna

prof. dr. Željko Bumber

20.02.2006. 13:27

Učinite predloženo - neka se uklone sve tri tonzile . Ugradnja cjevčica moguća je , a odluka se donosi tijekom samog zahvata (gusti sekret).
Cjevčice jedno vrijeme omogućuju Eustahijevoj cijevi da se "odmori" i profunkcionira.

NIKE

02.05.2006. 14:40

BILA SAM U DOKTORA I REČENO MI JE DA IMAM GNJOJNU UPALU LIJEVE TONZILE I SVAKO 15-30 DANA JA ŠPATULOM IZVADIM TAJ GNOJ.MOŽE LI SE TO SMIRITI ILI ĆU MORATI NA OPERACIJU ČULA SAM DA IMA LASERSKA I DA NIJE BOLNA.KOLIKO DANA NE BI MOGLA RADITI I PRIČATI.HVALA