Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem


Autor Poruka

krisme

28.09.2010. 23:35

Poštovani,
još mi nije postavljena dijagnoza i ja sam već pomalo u panici.
Naime, kad sam u 3. mjesecu bila bolesna, imala temperaturu i upalu grla, počela sam povračati slinu. Mislila sam da je to posljedica bolesti, no to se nastavilo i dalje. S tim da se dešavalo uglavnom ujutro i navečer, koji put uz kašljanje. Na jedno kratko vrijeme je prestalo, ali se opet vratilo. Uglavnom imam osječaj kao da mi se slina zadržava u jednjaku i grlu i potrebnu za povračanjem tj. hračkanjem. Imam takve napade da se sva zacrvenim, oči mi suze, nos se začepi...nakon toga me boli i vrat tj. vratne žile što ja pripisujem naprezanju. Sad već 2-3 dana imam osječaj gušenja, kao da mi je vrat i sve prema ušima natečeno, osječam pritisak i bol u glavi, kao da me i srce steže i lijeva ruka, a pomalo i želudac....ne znam što da o svemu mislim.
U dva navrata sam vadila hormone štitnjače i bili su u granicama normale, radila sam ultrazvuk srca i nosila holter i bilo je u redu, slikala pluća, isto u redu. Doktor na ultrazvuku mi je rekao da imam neku sjenu na žući (kamenac), ali da nije zabrinjavajuće.
Čeka me još gastroskopija i ultrazvuk vrata.
Moram napomenuti da sam pretila.
Bila bih Vam zahvalna da date barem neku naznaku od čega to sve može doći!

Domagoj Parazajder, dr. med.

11.10.2010. 21:45

Poštovana, za sada su vam isključene ozbiljne dijagnoze, a tražena gastroskopija će definirati i radi li se o smetnjama od strane želuca (gastritis, refluksi). Postoji i mogućnost postnazalnog slijevanja sekreta iz sinusa, tako da će možda biti potreban orl pregled da se isključi isto, ukoliko će nalaz gastroskopije biti uredan. Lijepi pozdrav!

orlando

23.11.2010. 16:40

Postovani.......
ne znam di sa svrstam svoj upit,pa mi se cinilo kao ovde najbolje. Imam jedan cisto informativni upit! Vec me nekih mjesec dana stalno boli glava....tocnije ne boli kao da imam negdje tupu bol nego imam svakodnevne vrtoglavice, nemoc i umor u tijelu,sve mi vise smeta jaka svjetlost s tim sto kad izadem na nju najcesce me pocne tad doista s vrtoglavicom bolit glava...........imala sam dvije sinkope.......i cesto mi dode toliko slabo ali evo rijetko to bude sinkopa......dovoljno je da se negdje sjednem i za koji trena mi bude bolje,,,s tim sto i dalje ne prestaje vrtoglavica. Moji zubi su jako losi.........vecina ih je doista za vadit,no dugo vec........ne da mi curi nos nego kad me zasvrpi pa idem dlanom pocesat ga na ruci mi ostane....ruzan miris kakv mislim da nije normalno da ostane....ipak je to sam noshappy........Da li je to mozda od tih zuba......ili ti siptomi upucuju ka necemu pa bi se ipak trebala javit doktorici opce prakse...??? Unapred se zahvaljujem....lijepi pozdrav

Domagoj Parazajder, dr. med.

13.12.2010. 18:05

Moja preporuka je da učinite pregled liječnika opće medicine koji će vas možda uputiti i na pregled neurologa (simptomi koje opisujete - glavobolja, sinkope, smetanje svjetla, vrtoglavica, više upućuju nasmetnje kojima se bave neurolozi - migrene...), koji ovisno o svom nalazu može (i ne mora) tražiti i pregled orl-oga (da bi se isključilo pitanje paranazalnih sinusa - ovisno o lokaciji glavobolje i pridruženim nosnim simptomima, eventualno učinilo ispitivanje osjeta ravnoteže u kabinetu za sluh i ravnotežu), dok zadah ipak prije povezujem sa lošim stanjem zubala. Nadam se da sam pomogao odgovorom, lijepi pozdrav!