Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem s uhom


Autor Poruka

zabrinuta21

14.01.2013. 14:30

Poštovani!
Imam problema s desnim uhom već nekih pola godine. U početku, iz uha je konstantno izlazio žućkasati serozni seret. Najprije su mi (po preporuci liječnika opće prakse) pokušali isprati uho, no zbog jake boli prilikom ispiranja, morali su prestati. Nakon tog, oticanje uha i jaka bol. Nakon prvog specijalističkog pregleda, utvrđena je upala zvukovoda i djelimična upala srednjeg uha. Th Ciprofloxacin 10 dana, Neodeksacin kapi.
Kroz mjesec dana, ponovno se javila bol u uhu, pojava kvžice kod uha, sekret postao gnojan. Radila sam bris uha, pronađena bakterija Pseudomonas aeruginosa. Propisana nova terapija Gentamicin, 10 dana, na 12h . Iako je na antibiogramu pokazano da je gentamicin S , terapija nije pomogla, stanje je ostalo isto. Uho me trenutno ne boli, javlja se samo povremena kratkotrajna bol, ali sekret je i dalje obilan tokom cijelog dana. Radila sam još jednom bris uha. Opet ista bakterija, i opet isti nalaz antibiograma. ( Chloramphenicol S , Ciprofloxacin S, Gentamyccin S, Ceftazidim S )

Molim Vas, da mi kažete Vaše mišljenje, i koji od navedena 4 lijeka , da ovaj put zatražim.
Hvala !

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

18.01.2013. 15:05

Poštovana, u slučaju tvrdokornih infekcija zvukovoda, potrebno je uzimati istovremeno oralno antibiotske tablete, kao i kapi u zvukovod u trajanju od 2 tjedna. Na tržištu postoje kapi i tablete ciprofloxacina koje Vam može prepisati Vaš doktor medicine. U slučaju jakog edema zvukovoda, mogu se upotrijebiti i tamponi zvukovoda sa chloramphenicolom, koji se mijenjaju svaki drugi ili treći dan.Također, ne smijete dopustiti vodi da uđe u zvukovod; sekret se čisti štapićem ili aspiratorom.

zabrinuta21

27.02.2013. 22:45

Zahvaljujem!
Sljedeci tjedan imam zakazan termin kod specijaliste i trazit cu lijekove ovako kako ste Vi preporučili.
Nadam se da ce ovo biti posljednji lijekovi koje cu uzimati za uho.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

28.02.2013. 13:10

Nadam se da će problem biti riješen.