Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem sa gutanjem


Autor Poruka

lombe

24.03.2013. 22:40

poštovani,

zadnja tri mjeseca imam neke tegobe za koje neznam mogu li se povezat sa istim uzrokom,naime skoro svaki dan,a pogotovo kad zapalim cigaretu imam osjećaj teškog gutanja,nekad i gušenja, a u zadnjih par dana i suho grlo i grebanje prilikom gutanja.Na staru godinu sam se srušila jer mi je došlo loše,najprije me obuzelo teško gutanje pa osjećaj gušenja i onda slabost u cijelom tijelu.Napominjem da sam nakon toga napravila ultrazvuk štitnjače i vadila hormone ,sve u redu.Isto tako imam dugo vremena problem sa lijevim uhom koje mi je stalno začepljeno,bila kod specijaliste 3 puta i sve u redu,da ne vide ništa,ispirala nos,inhalirala se i bila na provjeri sluha,ništa nije pomoglo.Nadalje osjećam stalnu ukočenost u predjelu vrata i nekada imam osjećaj da se neću moć ustat iz kreveta.Imala i bolove glave od vrata pa na gore međutim odkada spavam bez jastuka glavobolje više nemam.Isto tako nekada imam osjećaj kao da će me glas izdati,zna mi se često dogoditi da se jezaik zapetlja pa počnem frfljati ili zaboravim što sam htjela reći.Prije par dana bila kod neurologa koji kaže da je moguće da su simptomi vezani za vratnu kralježnicu točnije kralježak c2 i c6,poslao me na magnetsku rezonancu,ultrazvuk vratnih žila i pregled atlasa,pa sada krećem sa pretragama. Moje pitanje je dali ovi problemi sa grlom mogu biti vezani i za nešto drugo i dali je potreban još nekakav pregled.Zaboravila napomenut da sam vadila krv prije nekih mjesec i pol i da je krvna slika u redu.

unaprijed zahvaljujem!

lombe

06.04.2013. 11:45

Poštovana,
Znam da ste jako zauzeti i da za vas ima milijun pitanja,ali nisam još dobila odgovor na pitanje,a u međuvremenu su se dogodile neke druge stvari pa sam htjela izvjestiti.
Naime,bila sam na namještanju atlasa i od tada su mi nestale neke tegobe,kao naprimjer: nestala bol glave,ukočenost vrata i ramena,osjećaj slabosti se povukao,sve u svemu bolje se osjećam,ali uho je i dalje začepljeno,nekada kada začepim nos i puhnem odčepi se ali samo na kratko,dok pušem osjetim laganu bol i pucketanje u uhu,ali inače nema boli nego samo neugodan osjećaj stalno,mjesecima,Isto tako imam problema sa ždrijelom,koje je jako suho i crveno,napominjem da nisam prehlađena,grebe i boli dok gutam,ne smeta dok jedem, osjećaj gušenja je još prisutan.Bila do doktorice opće prakse,sumnja na alergiju zbog suhoće grla i problema sa glasom (nekada se dogodi dok pričam kao da ću ostat bez glasa),propisala mi tablete aerous. Evo ,pijem ih 10-tak dana,simptomi su još tu ali dosta ublaženi.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

21.05.2013. 14:10

Poštovana, ako zanemarimo probleme vezane sa vratnom kralježnicom, ostale smetnje možete lako potvrditi ili isključiti timpanometrijom (zažepljenost ušiju), ORL i supspecijalističkim fonijatrijskim pregledom (osjećaj gušenja, smetnje sa ždrijelom,problemi sa glasom) i alergološkim testiranjem na inhalatorne alergene.