Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem sa nosnim disanjem.


Autor Poruka

Enes

09.03.2004. 04:51

Postovani! Imam34 godine i od malena imam problema sa disanjem,u 21 godini sam otisao na pregled i doktor je dao dijagnozu;Deviatio septi nasi.Hypertrophio conhae nasalis inf.lat.sin.Ukratko receno devijacija nosa,izvrsio sam operaciju(septoplastica),gdje je pomoglo ali vec nakon godinu dana opet se povratilo.Osim sto mi je nos cesto zapusen tjera me da spavam samo na desni bok da bi mi se leva nozdrva otvorila,dok je desna stalno zapusena,i stalno mi curi sekret niz nos i zdrijelo.Molim vas da mi odgovorite da li je istina da nesmijem vise vrsiti operaciju,kao sto mi je jedan lijecnik rekao zbog moguceg ostecenja njuha,i uopste sta mi predlazete? Sa velikim postovanjem i unapred hvala vam.

prof. dr. Željko Bumber

10.03.2004. 13:40

Vjerojatno se septum djelomice vratio u stanje prije operacije. Očita je devijacija u desno . Vaše nosne školjke pretjerano su povećane na lijevoj strani i dovode do povremenog zatvaranja nosa .
Predlažem otorinolaringološki pregled , rtg sinusa te najvjerojatnije
reoperaciju nosne pregrade. Ako treba operacija se može i mora ponoviti . Isto tako broj operacija nije unaprijed zadan (2x,3x).
Ovom operacijom ne može se uništiti njuh. Štaviše on može stradati ako se ne operira- zbog učestalih upala, poremećene funkcije nosa i td.