Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi nakon viroze


Autor Poruka

m_bubica

30.11.2010. 00:20

Moj sin (3g.) prije 7 dana je imao nekakvu virozu,dva dana je povracao i imao temp.38,-38.5. Bili smo kod pedijatra ali vec i sami smo znali sto treba napraviti.
Problem je sto sada nakon 7 dana skoro pa nista ne jede, jednostavno nema apetita (pedijatar kaze posljedica viroze, da ce to doci na svoje), ono sto me vise brine je to sto kada nesto tvrdje stavi u usta (kruh,meso,krumpir...) zvace i kada je vrijeme da proguta ispljune ili povrati. Je li moguce da ima nesto u grlu sto mu nedozvoljava da proguta ili je mozda nateceno? Sto bi moglo biti? Pedijatar kaze da je i to od viroze, pregledom je utvrdio da nema nista na grlu. Bojim se da nije to sto kaze, da nije dobro pregledao grlo. Imam li razloga za brigu? Molim vas odgovorite mi je li potreban neki detaljniji pregled. Hvala!

Domagoj Parazajder, dr. med.

08.12.2010. 19:55

Najvjerojatnije nije riječ o ničemu ozbiljnom, no ukoliko se do danas stanje nije popravilo učinite orl pregled, možda je došlo do jačeg oticanja tonzila zbog (preboljele) upale te dijete otežano guta - što je najčešći razlog takvim tegobama, drugi teži poremećaji su izuzetno, izuzetno rijetki. Lijepi pozdrav!