Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


septoplastika


Autor Poruka

aladi

10.05.2013. 22:35

Molim vas vaše mišljenje o mom problemu .
Imam jake glavobolje te stalan pritisak u glavi svakodnevno ,to traje već mjesecima.. Napravila sam razne pretrage i evo zadnji nalaz od otorinolaringologa.
"Ima alergiju na prašinu i korov.Na ct mozgu su prazni svi sinusi osim što u peneumatiziranoj SNŠ desno postoji tekući sadržaj a sa lijeve strane postoji ogromna spina vomera koja se zabada u DNŠ.
Indicirana je septoplastika radi odstranjenja spine te odstranjenja lat.plohe SNŠ desno u ETA."""
Budući da se ja dosta bojim te operacije molila bih vaš mišljenje dali je stvarno to moguć uzrok mojih glavobolja.Hvala unaprijed

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.05.2013. 14:40

Da, oba patološka nalaza mogu biti uzrok navedene glavobolje. Kontakt spine septuma i nosne školjke možete isključiti kao mogući uzrok ukoliko nakon primjene vazokonstrikcijskih kapi u nos glavobolja ne gubi na intenzitetu. Tekući sadržaj u pneumatiziranoj srednjoj nosnoj školjci može biti eliminiran antibiotskom sanacijom upale i posljedičnom resorpcijom ili mehaničkim otvaranjem šupljine. U oba slučaja, terapija izbora je kirurška.