Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sinusitis maxillaris bilateralis


Autor Poruka

ako

14.03.2005. 16:41

nakon rendgena nosnih supljina u nalazu stoji ovako:male konturneravnine kostanog ogranicenja lateralnog zida vilicne supljine,nema sekreta.mala impresija disnih puteva u podrucjukrajnika nalaz:diskretan dokaz za sinisitis maxillaris bilateralis, povecani adenoidi. radi se o 7-god dijetetu kojemu se cesto vracaju streptokoka angine.voljela bih da mi napisete sta ovo sve znaci i vase misljenje .

prof. dr. Željko Bumber

15.03.2005. 09:51

Pregled otorinolaringologa pomogao bi u procjeni potrebe tonzilektomije
i adenotomije. Učiniti kontrolne briseve ždrijela i nosa /epifarinksa.
AST? Snimite sluh.
Nalaz na sinusima nije toliko bitan i posljedica je povećanih adenoida.

ako

15.03.2005. 11:16

Zahvaljujem se na brzom odgovoru.Krajnici nisu "haoticni".Dijete cesto nekako smrce kao da iza ima slajm.Ne moze to ispuhati,zbog toga je raden rentgen.Je li pravilo da krajnici moraju biti oteceni ili gnojiti se ili imati rupe da bi se reklo da je u njima zariste , da se u njima "krije streptokok".Djete ima u zadnjih 14 mjeseci 6 puta anginu,nekad dobije i osip ali doktor je nekako neodlucan pa i otorinolaringolog.Posto smo u inozemstvu ,ovdje je malo teze zahtijevati vadenje krvi i sl. narocito ako je dijete u pitanju.Prosle zime mu je raden ast poslije par angina nije bio povecan

Bris grla je poslije terapije neg.A bris nosa poz.Mozete li mi napisati neko vase misljenje .Bili bi zahvalni.

prof. dr. Željko Bumber

18.03.2005. 10:16

šesta angina iziskuje operaciju. Potražire privatnog otorinolaringologa.

erna

20.05.2005. 18:55

Moja kcerka ima 4 i pol godine i vec par mjeseci ima zacepljen nos. Vecina tog sekreta iz nosa joj se slije u grlo i vec je imala tri upale grla za dva mjeseca izazvane slijevanjem sekreta(to su rijeci pedijatra).Radjen joj bris grla i nosa i oba su nalaza uredna kao i nalaz asto koji je negativan.U nalazu krvne slike leukociti su povecani.
Pedijatar kaze da je u pitanju uvecan treci krajnik i da bi ga mozda trebalo odstraniti. Kad uspije ispuhati nosic taj sekret je jako gust i bijele je boje. Molim vas za savjet, da li vaditi krajnik ili postoji neka druga terapija. Napominjem da se sve pocelo desavati u februaru a do tada je moja kcerka bila bolesna dva do tri puta ugodisnje(upala grla)