Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


timpanogram tip B


Autor Poruka

tanja

19.05.2005. 09:56

Moj sin će u srpnju navršiti 4 godine. Kad je imao 2 godine imao je učestale upale uhe (3-4 za redom) zbog čega smo ga ispisali iz jaslica. Upale su večinom liječene antibioticima i učestalim kapanjem fiziološke otopine. Pedijatrica je davala antibiotike a ORL iz Klaićeve preporučivao je samo fiziološku otopinu i vitamine. Unatoč upalama timpanogram je uvijek manje - više bio uredan (tip A). Ovu cijelu godinu moj sin se nije žalio da ga boli uho, nije popio niti jedan antibiotik. Znao je biti prehlađen, ali to bi prošlo samo od sebe. Lani smo mu puno kapali nos sa fiziološkom otopinom čak i onda kad nije bio prehlađen. Ove godine smo to malo zanemarili, mislili smo da nije potrebno. Prije par tjedana primjetila sam da moj sin slabije čuje. Otišli smo u Klaićevu i utvrđeno je da ima timpanogram tip B na oba uha. Doktor je rekao da on prije jeseni ne bi radio nikakav zahvat, da dođemo za mjesec dana na kontrolu i da mu puno kapamo nos fiziološkom otopinom.
Zanima me da li je stvarno bolje čekati do jeseni ili nešto poduzeti sada? Čula sam ako se ugrađuju cjevčice da je opasno ako u uho uđe voda, pa je možda zbog toga bolje pričekati jesen. Da li moj sin može imati trajno oštečenje sluha zbog ovog problema? Inače on je progovorio sa 1,5 godina i sa govorom nikad nije imao problema.
Da li da potražim još neko mišljenje?

prof. dr. Željko Bumber

23.05.2005. 08:23

Reagirati treba odmah. Pitanje treće tonzile !!!